Prijem kod načelnice

Nagrađeni humanisti iz Viškova: ‘Darivanje krvi nije samo izbor, već i način života’

Jakov KršovnikVIŠKOVO – Šestero dobrovoljnih darivatelja krvi s područja Viškova primila je općinska načelnica Sanja Udović te ih nagradila prigodnim poklonom i zahvalnicom. Za 75 darivanja krvi nagrađen je Vasiljko Tibljaš, a za 55 dobrovoljnih darivanja krvi Milena Levicki. Za 50 darivanja nagrađeni su Davor Rivić i Sanjin Klić, a za 35 darivanja Milena Dautović i Tamara Mesarić.


Dvije zahvalnice s poklonima dobit će i Alen Širola i Vedran Fućak, svaki za 50 darivanja. Načelnica je zahvalila darivateljima na njihovoj plemenitosti.


– Sama činjenica da su ovdje žene i muškarci koji su krv darivali 35, 50, 55 ili 75 puta govori da im čin dobrovoljnog darivanja krvi nije samo povremen izbor nego način života. Vi doslovno spašavate živote jer krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka jest čovjek – darivatelj krvi. Posebno vas moramo spomenuti jer živimo u vremenima kada su potrebe za krvi iz dana u dan sve veće, posebice u zadnjih godinu i pol dana, od kad živimo u ozračju pandemije COVID-19. Želim vam da ostanete dobrog zdravlja i nastavite biti humani kao i do sada – istaknula je Udović. Na prijemu su bili i ravnateljica Gradskog društva crvenog križa Rijeka Petra Šuljić te predsjednik Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Viškovo Goran Vuković.