Priznanja najboljima

Nagrađen predani rad riječkih AmbasadoRIca

Bruna Matičić

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

Prve ponosne AmbasadoRIce odgoja i obrazovanja su Ana Anić Opašić, ravnateljica OŠ Eugena Kumičića, Irena Peić Rančić, profesorica hrvatskoga jezika u OŠ Nikole Tesle te Mirela Peić, dobitnica nagrade iz DV-a RijekaRIJEKA – Na svečanoj dodjeli nagrada »AmbasadoRI odgoja i obrazovanja«, održanoj u Salonu Grada Rijeke, uručene su nagrade najboljim odgojiteljima i prosvjetnim djelatnicima u Rijeci. Riječ je o nagradi koju Grad Rijeka prvi put dodjeljuje odgojno-obrazovnim djelatnicima riječkih predškolskih i osnovnoškolskih ustanova, a koji su svojim radom pridonijeli odgoju i obrazovanju u prethodne tri pedagoške, odnosno školske godine.


Dobitnice


Ponosne dobitnice i prve AmbasadoRIce odgoja i obrazovanja jesu Ana Anić Opašić, ravnateljica OŠ Eugena Kumičića, Irena Peić Rančić, profesorica hrvatskoga jezika u OŠ Nikole Tesle te Mirela Peić, dobitnica nagrade iz Dječjeg vrtića Rijeka. Dodjeli nagrada prisustvovali su Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, Sanda Sušanj, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke te članovi Povjerenstva za stručno vrednovanje i bodovanje podnesenih prijedloga za dodjelu nagrada. Svečani program pjesmom je upotpunila vokalna skupina »Torretta«, a nazočnima se prigodnim riječima obratila Kaja Nenadović, učenica osmog razreda OŠ Nikole Tesle. Prilikom dodjele predstavnice Povjerenstva, Lidija Vujičić i Jasna Krstović prisutnima su predstavile uspjehe te angažirani rad kojim su se dobitnice istaknule u odgoju i obrazovanju djece i učenika i time zaslužile ovo priznanje, dok su im gradonačelnik Vojko Obersnel i pročelnica Sanda Sušanj uz čestitke dodijelili nagrade i uručili plakete.


Posvećeni poslu


– Grad Rijeka ima čitav niz različitih programa vezanih uz sustav odgoja i obrazovanja, naročito u predškolskom odgoju i osnovnoškolskom obrazovanje koji su u nadležnosti Grada. Naravno, iza svih programa, kao i iza cjelokupnog sustava odgoja i obrazovanja u predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama, stoje ljudi koji su se posvetili svomu poslu. Ovom nagradom Grad Rijeka želi istaknuti neprocjenjivu ulogu pojedinaca koji su, svojim inovativnim, proaktivnim i predanim radom s našim najmlađim sugrađanima, postigli zapažene rezultate i proglasiti ih riječkim ambasadorima. Drago nam je što smo časni naziv ambasadora proširili upravo na sustav odgoja i obrazovanja, a ideja ove nagrade, koja se danas po prvi put dodjeljuje, jest poticaj svima da se još više i aktivnije uključe u rad s djecom i učenicima, kazao je gradonačelnik Obersnel izrazivši nadu da ćemo svake godine imati nove ambasadore odgoja i obrazovanja.