Sveučilište u Rijeci

Nagrade najboljim studentima s invaliditetom: Laureati Lana Jovanović i Moris Zorica

Ingrid Šestan Kučić

Lana Jovanović i Moris Zorica / Snimio Mateo Levak

Lana Jovanović i Moris Zorica / Snimio Mateo Levak

Studentica hrvatskog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Lana Jovanović i student integriranog studija prava Pravnog fakulteta Moris Zorica najuspješniji su ovogodišnji studenti s invaliditetom Sveučilišta u Rijeci 


RIJEKA – Studentica hrvatskog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Lana Jovanović i student integriranog studija prava Pravnog fakulteta Moris Zorica najuspješniji su ovogodišnji studenti s invaliditetom Sveučilišta u Rijeci, a nagrada im je uručena danas povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Riječ je o tradicionalnoj nagradi Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišnog savjetovališnog centra riječkog Sveučilišta koja se dodjeljuje već deset godina, a kriterij za odabir najsupješnijeg studenta je akademski uspjeh. Zahvaljujući se na dobivenom priznanju Lana je istaknula da nagrada nikada ne ide jednom čovjeku te ju je posvetila svojoj obitelji, ali i profesorima s Kroatistike.


– Oni su me motivirali i prenijeli mi ljubav prema znanju. Jedva čekam završiti fakultet, ne zato što mi ovdje nije dobro, nego zato što jedva čekam prenijeti ljubav i motivaciju na svoje učenike. Riječko Sveučilište svake godine ima sve više studenata s invaliditetom, a to je zato što Ured za studente motivira studente s invaliditetom. Želim izdvojiti i projekt vršnjačke potpore koji riječki Ured čini jedinstvenim i razlikuje riječko Sveučilište od drugih sveučilišta, poručila je Lana.
Ujedno je istaknula otvorenost Filozofskog fakulteta i pomoć koju dobiva na toj ustanovi, dok je Moris dodao da svoju nagradu posvećuje prijateljima i rodbini te se također zahvalio profesorima koji su mu pomagali da stekne znanja iz polja prava. Čestitajući najboljim studentima s invaliditetom rektorica Sveučilišta u rijeci, prof. dr. Snježana Prijić Samaržija kazala je da kroz nagradu Sveučilište na simbolički način pokazuje koliko mu je stalo da se studenti s invaliditetom osjećaju prihvaćeno i ugodno te je također napomenula da broj takvih studenata na riječkom Sveučilištu raste ustvrdivši da je i to potvrda kako je ono što Sveučilište radi dobro.