Priča s place

Na zametskoj placi probali smo fine frigane ribice

Sanja Gašpert

Gordana Marinčić / Foto Sanja Gašpert

Gordana Marinčić / Foto Sanja Gašpert

Jedan od »starosjedilaca« zametske tržnice mala je ribarnica na uglu, koja se tamo smjestila od prvih dana



Poluprazna je tržnica na Zametu, dio štandova već je duže vrijeme bez prodavača i robe, malo je i kupaca, čemu je vjerojatno »kumovalo« otvorenje nekoliko trgovačkih centara u blizini, a i ekonomska situacija te povećanje cijena hrane, posebice voća i povrća.


Jedan od »starosjedilaca« zametske tržnice mala je ribarnica na uglu, koja se tamo smjestila od prvih dana, odmah nakon otvorenja tržnice.


Ljubazna prodavačica Gordana Marinčić kaže nam kako je svaki dan u ponudi svježa riba, u što smo se i sami uvjerili. Kupaca, dodaje, ima kako koji dan, najviše ih je petkom.




Cijene su raznolike – inćuni i druga plava sitna riba je od četiri do pet eura po kilogramu, oslić od 8 do dvanaest, a plavčić po pet eura. Najviše se prodaje plava sitna riba, zbog pristupačne cijene, naravno.


Ribarnica ima i uslugu friganja, pa se tako 300 grama friganih srdela može kupiti za 3,50 eura, isto toliko inćuna za četiri eura, a friganih oslića za pet eura. Šest eura je porcija friganih lignji od 200 grama, a pomfrit je dva eura.


– Frigana riba je bez priloga, ali se jako dobro prodaje, posebice ljeti. Građani nas znaju nazvati po povratku s plaže i naručiti friganu ribu koju žele i samo putem prema kući »pokupe«.


Dosta je narudžbi preko telefona, kaže Marinčić. Svi koji još nisu probali, mogu naručiti friganu ribu na broj mobitela 091/221 2584.