Konferencija

Na Wine Vip Eventu na botelu Marina danas se sastaju vrhunski vinski znalci

Portal Novi list

Foto Ricerca Mercato

Foto Ricerca Mercato

Na Wine Vip Eventima na jednom mjestu povezuju se ugostitelji s proizvođačima različitih proizvoda i delicija, a istovremeno promovira se lokalne proizvođače i njihovu ponudu.Konferencija vrhunskih vinskih znalaca, pod nazivom Wine Vip Event, održava se danas na botelu Marina. Samo otvaranje zakazano je za 14 sati, ali zbog epidemioloških mjra i ograničenog broja gostiju druženje i degustacije će se protezati tijekom cijelog dana i večeri.


Event je namijenjen ponajviše ugostiteljima, hotelijerima te turističkim djelatnicima Kvarnera, Istre i šire, a glavni ciljevi projekta su edukacija, podizanje kvaltiete ponude i usluge te promocija lokalnih proizvoda.


“Pozitivnom energijom i optimizom želja nam je u ovom izazovnom vremenu dati podršku turizmu i ugostiteljima. Uvijek težimo približiti naš turizam našim domaćim proizvođačima, a s ciljem da se svi lakše prilagodimo ovim novim uvjetima i načinu življenja”, ističu organizatori iz agencije Ricerca Mercato.

Napominju da dosadašnje manifestacije potvrđuju da su uspjelu u glavnom naumu, a to je unapređenje kvalitete ponude i usluge. Na Wine Vip Eventima na jednom mjestu povezuju se ugostitelji s proizvođačima različitih proizvoda i delicija, a istovremeno promovira se lokalne proizvođače i njihovu ponudu.


Ove su ciljeve prepoznali mnogobrojni partneri, od dmaćih vinara Gospoja, Pavlomira, Katunara, Šipuna, Kotač – Vida Arbanasa, sireva Frankulin i Magriž Mrakovčić, zatim vinara iz Istre, Prelac, Geržinčić, Cattunar, Matić vina, Ritoša, kao i MIH sirana s Paga, PIK Vrbovec sa svojim delicijama, a tu su i Vinakoper iz susjedne Slovenije te mnogi drugih.


Samo neke od vrlo zanimljivih tema i prezentacija su: autohtona sorta Žlahtina i njena zastupljenost u ugostiteljskoj ponudi, sljubljivanje vrhunskih sireva i vina u modernoj gastronomiji, dok je nova posebna tema ovoga puta naslovljena “U čemu je tajna čarolija cigara Lopar International?”.Tim govornika i someliera čine: Filip Savić, Jure Andrijašević, Filip Božić i Marko Škarica, a tim kuhara Dragan Jovanović, Luka Dančulović, Darjan Urdih i Vehid Šaldić. Posebni gosti dolaze sa veleučilišta Aspira iz Zagreba, koji će predstaviti svoju školu i znanje gostima, uz degustaciju zalogajčića, koje će pripremiti njihovi studenti.


Cjelokupan program događanja dostupan je OVDJE.


Među mnogobrojnim partnerima organizatori posebno zahvaljuju i ističu Turističku zajednicu grada Rijeke i Grad Rijeku koji su od prvog dana stali uz ovaj projekt. Partneri bez kojih, ističu, ne bi uspjeli organizirati ovu priču su Primorsko-goranska županija, TZ Kvarnera, TZ otoka Krka i HGK ŽK Rijeka.


Event se održava uz pridržavanje svih mjera, od vođenja evidencije i brige o broju prisutnih gostiju, obveznog nošenja maske, držanja distance i uz odgovorno ponašanje svih prisutnih, kako bi svi mogli biti sigurni i ugodno se družiti.