Izbor fotografija

Na postamentima na Korzu izložba posvećena Dječjem festivalu “Tobogan”

Bruna Matičić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Ovogodišnji Tobogan – aktivne ferije za djecu, publici je ponudio tridesetak radionica i dvadesetak javnih događanja.Na postamentima na Korzu postavljena je izložba Dječji festivala Tobogan 2017. – 2020. posvećena upravo ovoj veseloj manifestaciji čije je četvrto izdanje svečano zatvoreno u četvrtak, 23. srpnja.


Ovogodišnji Tobogan – aktivne ferije za djecu, publici je ponudio tridesetak radionica i dvadesetak javnih događanja.


Izložbu na Korzu čini izbor fotografija s ovogodišnjih radioničkih izvedbenih programa, ali i dio fotografija nastalih tijekom prijašnjih izdanja festivala, od njegova početka 2017. godine, i potpisuju ih autori Karlo Čargonja, Tanja Kanazir i Majda Bembić.
– Svi festivali bili su izuzetno dobro prihvaćeni od strane djece i njihovih roditelja, a za svaku radionicu tražilo se mjesto više. Nažalost, ove godine, zbog specifične okolnosti i ograničenog broja ljudi koji je mogao prisustvovati, otvaranje je bilo manje spektakularno, ali radionice su bile maksimalno popunjenje, kazao je gradonačelnik Vojko Obersnel.


Irena Kregar Šegota Tobogan je označila kao jedno od važnih nasljeđa Rijeke EPK koji će i sljedeće godine djeci pružiti prostor da na kreativan način provedu svoje ljetne praznike.


Jelena Milić istaknula je kako fotografije nije bilo lako izabrati zbog raznolikog programa koji se u ove četiri godine održao te je najavila izložbu Baltazargrad, povezanu s Baltazargradskim kupalište i dječjim igralištem Uragan, koja nas očekuje na jesen, ali i mnoge buduće aktivnosti koje se planiraju provoditi u sklopu Dječje kuće.