Dobiveni novci

Na području Kraljevice bit će obnovljene tri rive, otkriveni detalji

Jakov Kršovnik

U Bakarcu će se obnoviti riva Kavranić, na Carovu riva Macel, a na Oštru riva MelniceNa području Grada Kraljevice bit će obnovljene tri rive: u Bakarcu će se obnoviti riva Kavranić, na Carovu riva Macel, a na Oštru riva Melnice, javljaju iz gradske uprave.


Procijenjena vrijednost obnove je ukupno oko 160 tisuća eura, a Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odobrilo je sufinanciranje od nešto manje od 120 tisuća eura.


Ugovor o financiranju potpisali su u Zagrebu kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić te resorni ministar i potpredsjednik Vlade Oleg Butković.

Ovisno o prijavi i odabiru izvođača na javnom natječaju, gradonačelnik se nada da bi radovi mogli početi prije sezone, a očekivani dovršetak radova je do kraja 2023. godine.


– Sve tri rive danas su u jako lošem stanju, gotovo urušene, a njihova obnova je na tragu onoga što kao gradska uprava radimo proteklih četiri, pet, godina.


Obnavljamo pomorsko dobro na području Kraljevice, uz pomoć ministarstva te ministra Olega Butkovića, bez kojih sve to ne bi bilo moguće, kaže Čandrlić.


Podsjeća i kako je u tijeku rekonstrukcija i dogradnja lučice Črišnjeva koju također podupire Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.