Europski kvart kulture

Na plaži Ploče podignute zastave EPK i FKK

P. N.

Kantrida FKK

Kantrida FKK

Čast da podigne zastavu pripala je Damiru Čargonji Čarliju, idejnom tvorcu projekta, koji će do kraja rujna Riječanima i gostima Rijeke ponuditi široku lepezu događaja zahvaljujući kojima će se na najbolji mogući način upotpuniti slika Rijeke kao Europske prijestolnice kulture, ali i slika Kantride kao dijela grada koji na najbolji mogući način Rijeku čini onim što ona trenutačno jeste 


Simboličnim podizanjem zastave EPK  je na plaži Ploče ispod bazena i službeno zaživio projekt Kantride Europske prijestolnice kulture.


Čast da podigne zastavu pripala je Damiru Čargonji Čarliju, idejnom tvorcu projekta, koji će do kraja rujna Riječanima i gostima Rijeke ponuditi široku lepezu događaja zahvaljujući kojima će se na najbolji mogući način upotpuniti slika Rijeke kao Europske prijestolnice kulture, ali i slika Kantride kao dijela grada koji na najbolji mogući način Rijeku čini onim što ona trenutačno jeste.


Kantrida FKK

Kantrida FKK
Zastavu je na dnu Kvarnera pronašao 16-godišnji Hrvoje Radić, učenik riječke tehničke škole i član kraljevičkog RK Adria, a potraga za zastavom bila je samo veliki finale onoga što je ceremonijalu otvaranja Kantride Europskog kvarta kulture prethodilo, osma eko akcija Eko Prasac, koja se ovoga puta u isto vrijeme odvijala na tri lokacije, odnosno čistilo se od 3. maja do Bivija.


U akciji je sudjelovalo šezdesetak ronioca, inače članova KPD Ina Kostrena, DVD Drenova, USPDR Ajkula, Javne vatrogasne postrojbe Rijeka, Javne vatrogasne postrojbe Opatija, KPA 3. maj, KPA Kostrena, RK Adriatic CRO i Barokomore Rijeka, koji se mogu pohvaliti da su s podmorja Kantride uklonili više od jedne tone smeća, uglavnom razbijenog stakla i plastične ambalaže. Za svaku pohvalu.


Kantrida FKK

Kantrida FKK


– Kao organizatoru eko akcije najveće mi je zadovoljstvo da su nakon što je sve bilo gotovo svi sudionici bili zadovoljni. To znači da smo uspjeli – kratko je poručio Goran Kolundžić Kolo, bez kojega podmorje Kantride svih ovih godina sigurno ne bi blistalo ovim današnjim sjajem. 


Za ručak za sve sudionike akcije pobrinuo se Igor Anjoli, Narodna kuhinja niti ovog puta nikoga nije ostavila ravnodušnim.


Kulturno umjetnički program Kantrida Europski kvart kulture 2020 ili Kantrida FKK 2020 je slojevit kulturno umjetnički program što će se u razdoblju od 4. srpnja do 21. rujna 2020. kontinuirano odvijati na nekoliko riječkih plaža, od Kantride do Bivia. Inicijator i nositelj projekta Kantrida FKK 2020 je tvrtka Novi turizam d.o.o., u suradnji s brojnim partnerima, formalnim i neformalnim grupama građana i pojedincima. Ulaz na sve programe je besplatan, što znači da je dostupan svim stanovnicima i privremenim građanima Rijeke i šire okolice.


Kantrida FKK

Kantrida FKK