Mali dom

Na Platku izložba ‘Planina u srcu’; najavljena prva planinsko-skijaška utrka

Sanja Gašpert

Autorica nekoliko izloženih fotografija Anita Bistričić, pročelnica Stanice planinarskih vodiča u Rijeci, ovom je prigodom najavila prvu planinsko-skijašku utrku na prostorima PlatkaPLATAK – U Malom domu Sušak na Platku do 24. listopada otvorena je izložba fotografija Hrvatskog planinarskog društva Platak pod nazivom »Planina u srcu«, čiji su autori planinari HPD-a Platak, uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije te tehničku pomoć Fotokluba Rijeka i HDLU-a Rijeka.


– Nema mnogo gradova na morskoj obali koji se mogu podičiti ovako bogatim planinskim zaleđem, s obližnjim planinama bogatim šumama kao što je Risnjak s Gorskim kotarom, Učkom i Velebitom. Priroda i planine koje nas okružuju jačala je od davnina zanimanja za planinarstvo u našem kraju. HPD Platak oduvijek je bio pokretač i inicijator mnogih ideja i akcija, odnosno kao pioniri planinarstva su od davnina prepoznali da je rekreacija u planini i ljeti i zimi jedna od najprirodnijih i najkorisnijih oblika zdravog života.


Potaknuti tom idejom, iz bogate zbirke fotografija na Platku smo izložili najznačajnije fotografije, povodom završetka Opće planinarske škole s Ekonomskim fakultetom EFRI i podjelom diploma tečajcima – rečeno je prilikom otvorenja izložbe, kojemu su nazočili i gosti planinari iz PD-a Bršljan iz Jankovaca i PD-a Dubovac iz Karlovca. Autorica nekoliko izloženih fotografija Anita Bistričić, pročelnica Stanice planinarskih vodiča u Rijeci, ovom je prigodom najavila prvu planinsko-skijašku utrku na prostorima Platka.