POMOĆ POTREBITIMA

Na Korzu zasjale “Kuglice dobrih želja”: Prilika za humanost Riječana u božićnom duhu

Jakov Kršovnik

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

U kućici pored centralnog bora, ispred zgrade Grada Rijeke, od 9.30 ujutro do 8 navečer možete donirati 20 kuna za socijalnu samoposlugu "Kruh sv. Elizabete" ili za azil za pse



RIJEKA – Danas i sutra na Korzu održava se peta humanitarna akcija Kuglice dobrih želja koju organizira Udruga studenata biotehnologije riječkog Sveučilišta u suradnji s Gradom Rijekom. U kućici pored centralnog bora, ispred zgrade Grada Rijeke, od 9.30 ujutro do 8 navečer možete donirati 20 kuna za socijalnu samoposlugu “Kruh sv. Elizabete” ili za azil za pse “Društva za zaštitu životinja Rijeka” te dobiti kuglicu u koju ćete napisati božićnu poruku ili želju te ju objesiti na bor. Studentica biotehnologije Jadranka Buljević rekla nam je da su pripremili 800 kuglica te ih je već desetak postavljeno na bor.


– Tjedan smo dana izrađivali kuglice, a pomogli su nam i studenti drugih fakulteta, kaže te dodaje da su u Udruzi zaželjeli da se trenutna situacija što prije stabilizira, kao i puno sreće te mira svima. Svoju kuglicu objesio je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji nije htio reći što je zaželio, jer kako kaže, želja se neće ostvariti, ako ju otkrije.


Foto galerija: Kuglice dobrih želja na Korzu Foto: Vedran Karuza


– Lijepo je da se akcija nastavila i ove godine te da građani imaju priliku donirati za socijalnu samoposlogu i azil te ukrasiti novogodišnji bor sa željama za iduću godinu. Znamo da je pomoć potrebnima mnogima, a na sugestiju studentica i studenata odlučili smo se pomoći spomenutim svrhama. S obzirom na to kakva je bila ova godina, vjerujem da će biti puno želja kakva bi iduća trebala biti, rekao je gradonačelnik. Dvije kuglice na bor objesio je i Josip Posavec, jednu za unuku i jednu za svoga bolesnog psića.




– Akcija je super, dođem svake godine kako bih ju pomogao, i dao dio za azil i dio za potrebite, rekao je. Antonela Šainčić prvi se puta odlučila staviti svoju kuglicu na bor.


– Kako mi je ovo prva godina, neću otkriti svoju želju, ali mi je drago da akcija postoji, rekla je.