Novi objekt

Na Korzu otvoren studentski klub i restoran “Slano&Slatko”: “Dobivamo novu dimenziju prehrane”

Ingrid Šestan Kučić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Multifunkcionalni prostor s bogatom gastronomskom ponudomJedinstven multifunkcionalni prostor Studentskog centra Rijeka, studentski klub i restoran “Slano&Slatko”, danas je otvorio svoja vrata za studente, ali i građane, jer kako je na svečanom otvorenju istaknuo ravnatelj Studentskog centra, Goran Manestar, u tom će se prostoru konzumirati hrana na “iksicu”, no u restoranskom će se dijelu nuditi i jela à la carte.


Foto galerija: Otvoreno Slano&Slatko Foto: Vedran Karuza


“Slano&Slatko” smjestio se u prostoru nekadašnjeg Dječjeg odjela Stribor Gradske knjižnice Rijeka, a preuređenjem, koje je kako je istaknuo Manestar, trajalo godinu i pol dana dobiven je prostor koji je podijeljen u dva dijela. U jednom se djelu smjestio studentski klub, a u drugom restoran otvorenog tipa.


Izlazak na Korzo


– Ovim restoranom studenti će dobiti jednu novu dimenziju prehrane. Podnijeli smo zahtjev za subvencioniranu studentsku prehranu Ministarstvu znanosti i obrazovanja, kazao je Manestar.

Dodajući da je ideja Sveučilišta u Rijeci bila izaći na Korzo predsjednik Upravnog vijeća Studentskog centra, prof. dr. Alen Jugović, kazao je da Studentski centar imao ideju ugostiteljskog objekta, a Sveučilišna knjižnica da nađe svoju tržišnu nišu.


– Uspjeli smo pretočiti tri različite želje u jednu i stvoriti jedan objekt na Korzu, istaknuo je prof. dr. Jugović.


Učiti, pojesti, družiti se


Predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, Lana Par, dodala je da su studenti u centru grada dobili jedan svoj novi prostor, između Indexa i Kampusa koji će im puno značiti i koji će sigurno dobro iskoristiti.– Prostor je osmišljen kao mjesto gdje studenti mogu doći učiti, nešto pojesti i družiti se, ali i organizirati razne radionice i seminare.


Već sada početkom lipnja u sklopu Student Day Festivala u ovom ćemo prostoru organizirati neke aktivnosti kako bismo privukli studente da dođu i upoznaju se s prostorom i vjerujem da se već sad razvijaju brojne ideje kakvi bi se sve programi ovdje mogli provoditi, najavila je Par.


Naziv nije slučajan


Ističući zadovoljstvo što je Rijeka u centru grada dobila jedan novi prostor s bogatom gastro ponudom, riječki gradonačelnik Marko Filipović kazao je da sam naziv restorana “Slano&Slatko” nije slučajan.– On potiče iz istoimenog programskog pravca unutar projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020 čiji je primarni cilj bio aktiviranje prostora na kojem se spajaju “slatka” rijeka Rječina i “slani” Riječki zaljev, odnosno prostora na kojem se susreću grad i priroda.


Stoga, restoran “Slano& slatko” neće biti samo mjesto gdje će naši studenti i građani moći uživati u izvrsnoj hrani, već će to biti mjesto susreta svih građana Rijeke i mjesto gdje će se okupljati, razmjenjivati ideje, stvarati prijateljstva i graditi zajednica, poručio je gradonačelnik.


Produžena priča EPK-a


Novi restoran i studentski klub otvorila je rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. Snježana Prijić Samaržija istaknuvši da je ideja za otvaranje “Slanog&Slatkog” potekla od Studentskog zbora te da projekt ne bi bilo moguće realizirati da Sveučilišni centar i Sveučilišna knjižnica nisu poslušali glas studenata, izašli u susret i potrudili se da se u središtu grada otvori prostor koji će podići kvalitetu života studenata.– Ovaj prostor ne omogućuje samo kvalitetniji život i druženje našim studentima, nego i druženje s Riječankama i Riječanima. “Slano&Slatko” produžena je priča EPK-a, naše suradnje s Gradom na temi promišljanja grada i urbaniteta, zaključila je rektorica.