Dugovječna manifestacija

Na 60. kastavskim sportskim igrama 3.600 natjecatelja

Vladimir Mrvoš

Arhiva NL

Arhiva NLKASTAV – Na ovogodišnjim 60. kastavskim sportskim igrama, jednoj od najdugovječnijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj, koje počinju u petak, 2. lipnja i traju do kraja šestog mjeseca, natjecatelji od tri do 84 godine okušat će se u 18 sportskih manifestacija. Sportske igre čine 10 sportova, uključene s 13 turnira ili natjecanja, s 13 sportskih disciplina/aktivnosti, a tri su perjanice kastavskih sportskih igara.


To je Kastafski kros, koji za sada ima 170 prijava, zatim košarkaški međunarodni turnir U14 i U15 kategorija sa 16 ekipa, te Ju jitsu AJP Intrnational championship Kastav, uključeno natjecanje u međunarodnoj AJP federaciji (Geneva, Valencia, Sydney, Abu Dhabi…). Novost igara je veliko međunarodno natjecanje u plesu Expolosion Dance Fest Kastav. Predviđeno je da u 29 dana natjecanja sudjeluje čak 3.600 natjecatelja.


Za sada su prijavljeni natjecatelji iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Austrije, Bugarske, Njemačke, Češke, Slovačke, Izraela, Velike Britanije i Španjolske, a očekuju se još prijave sudionika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Švedske, Nizozemske i Grčke.