GRAĐANSKA AKCIJA

Mještani Marčelja poslali otvoreno pismo ministru Ćoriću: “Smrad je nepodnošljiv, zatvorite Marišćinu!”

P. N.

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

"Mještani Marčelja svakodnevno su izloženi nepodnošljivom smradu i ugrozi zdravlja koji se širi od strane Centra, te ovim putem zahtijevamo da se rješavanju ovog problema pristupi HITNO te maksimalno odgovorno i savjesno", navodi se u pismuRIJEKA – Mještani naselja Marčelji u Općini Viškovo odlučili su ponovo pisati ministru Tomislavu Ćoriću i podsjetiti ga na obveze koje ima prema problemu odlagališta otpada na Marišćini.


Pismo prenosimo u cijelosti:


“Poštovani ministre Tomislav Ćorić
Pozivamo se na zahtjev poslan 20.07.2020. naslovljen na Vas kao odgovornu osobu a na koji nismo dobili odgovor te još jednom dostavljamo i ponavljamo zahtjev za zatvaranje Centra za gospodarenjem otpadom Marišćina u ime mještana naselja Marčelji, općina Viškovo.


Mještani Marčelja svakodnevno su izloženi nepodnošljivom smradu i ugrozi zdravlja koji se širi od strane Centra, te ovim putem zahtijevamo da se rješavanju ovog problema pristupi HITNO te maksimalno odgovorno i savjesno.


U prvom zahtjevu priložili smo, a još jednom dostavljamo podrške Eko udruga, predstavnika političkih stranaka PGŽ, zaključak općine Viškovo kojim se traži zatvaranje centra, te istovjetan zaključak županijskih vijećnika PGŽ ( za sada iskazan samo putem izvješća u medijima).


Navedena podrška i zaključci općinskih te županijskih vijećnika su više nego dovoljan dokaz svjesnosti štetnog djelovanja ovog centra po naše zdravlje i život, navodi se u pismu kojeg u ime mještana naselja Marčelji potpisuju Davorka Simčić, Marina Gratton Gulin, Branimir Brnas, Nives Marčelja Vesel, Tamara Smokvina i Sonja Jurić.