Godišnja skupština 

Mirjana Marinić nova predsjednica Kluba Sušačana

Marin Bolić

Skupština je održana u HKD-u na Sušaku / Snimila Ana KRIŽANEC

Skupština je održana u HKD-u na Sušaku / Snimila Ana KRIŽANEC

Izabrano je novo rukovodstvo Kluba u narednom dvogodišnjem razdoblju od 2024. do 2025. godineMirjana Marinić nova je predsjednica Kluba Sušačana, izabrana na sinoćnjoj godišnjoj skupštini ove udruge, održanoj u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, na kojoj je izabrano i novo rukovodstvo Kluba u narednom dvogodišnjem razdoblju od 2024. do 2025. godine. Dosadašnja predsjednica Tamara Morić dojmljivim je riječima zahvalila na povjerenju.


– Svaki kraj, ujedno je i novi početak, dolaze novi ljudi, donose nove ideje, ciklus se nastavlja. Samo mijena stalna jest, velika je istina koja daje smisao ljudskom životu, vječnoj čovjekovoj težnji i samom nastojanju da svijet učini boljim mjestom u vremenima koja dolaze.


S ponosom što sam imala čast biti na čelu Kluba koje ima najbolje i najodanije članstvo, puna zahvalnosti prema svim članovima izvršnog i nadzornog odbora, koji su mi pomagali u razvoju i vođenju Kluba, svim onim ljudima iz republičkih, županijskih i gradskih struktura s kojima sam dugo i uspješno surađivala, koji su imali puno razumijevanja za naše djelovanje i omogućili financijsku opstojnost Kluba te s velikim povjerenjem u novo rukovodstvo odlazim s čelnog mjesta predsjednice, ali i nadalje ostajem članicom izvršnog odbora Kluba, rekla je u emotivnom govoru bivša predsjednica Kluba Sušačana. Također, Morić je dodala kako je, izazovnim vremenima unatoč, zadovoljna aktivnošću Kluba Sušačana u njezinom mandatu.
– Uzevši u obzir sve objektivne okolnosti, ne smijemo biti nezadovoljni rezultatima našeg rada proteklih godina. Najvažnije je da smo uspjeli održati Klub i Sušačku reviju te postignutu razinu i prepoznatljivost našeg rada, zaključila je Morić.


U okviru skupštine održano je i predstavljanje dvobroja 123/124 Sušačke revije, glavni i odgovorni urednik koje je Alen Čemeljić. Čitavi događaj su svojim točkama uveličali Vokalna skupina »Zvir«, koja djeluje u okviru jelenjskog KUD-a te KUD »Lanterna« iz Kraljevice.