Most i PGS

Miletić: Nećemo biti žetončići Gradskom vijeću; Ivaniš: Očekivali smo bolje rezultate

Marinko Glavan, Damir Cupać

Bit ćemo vrlo jasni, koncizni, branit ćemo bez ikakve patetike, uvjerenja i ideale koje mi živimo i u koje vjerujemo i nećemo biti ničiji žetončići i neće nas nitko moći kupiti za sav novac ovoga svemiraKandidat Mosta za gradonačelnika Rijeke Marin Miletić ovako je komentirao izlazne ankete.


-Sada je 20.20 sati, a prvi službeni rezultati DIP-a u 21 sat i onda ćemo biti pametniji. Po svom habitusu sam sporaš i natjecatelj i zadovoljan sam kada pobjedim, kada ne pobjedim onda nisam zadovoljan.


S druge strane, zadovoljan sam zato jer Most – prema izlaznim anketama – s 4 vijećnika ulazi u Gradsko vijeće, nadam se možda i s pet i bit ćemo velika nova snaga u Gradskom vijeću, bit ćemo vrlo jasni, koncizni, branit ćemo bez ikakve patetike, uvjerenja i ideale koje mi živimo i u koje vjerujemo i nećemo biti ničiji žetončići i neće nas nitko moći kupiti za sav novac ovoga svemira.
Na pitanje jesu li ga već zvali večeras iz drugih stožera, Miletić kaže:


– Nitko nas još nije zvao, ali ranije je, tijekom sučeljavanja, bilo nekih razgovora. Ja sam uvijek kolegama rekao da ćemo razgovarati poslije izbora, i to ćemo i napraviti. Mi smo ozbiljna stranka, imamo sutra sastanak naše gradske i županijske organizacije i onda ćemo donijeti zajedničku odluku kako ćemo se ponašati u gradskom vijeću.


Kada je riječ o tome s kime su spremni surađivati, kazao je:


– Budući da radikali nisu ušli u Gradsko vijeće i to je dokaz da kod Riječana radikali, ni lijevi ni desni ne prolaze. Što se tiče drugih opcija, izvijestit ćemo javnost odmah nakon sastanka naše gradske i županijske organizacije, rekao je Miletić.


Ivaniš: Očekivalo smo bolje


Nikola Ivaniš izjavio je da izlazne ankete nikoga u PGS-u nisu oduševile jer su očekivali bolji rezultat budući da su na to ukazivale sve relevantne predizborne ankete.


– Zato očekujemo službene rezultate DIP-a i vjerujemo da će biti bolje. Očekujemo treći mandat u Gradskom vijeću i nadamo se da ćemo ga ostvariti. I na kraju, čestitam svim kandidatima na svakom glasu koji su dobili.