Surija Mehmeti

Mehmeti: Kajtazi nas ignorira i stvara razdor među Romima u Rijeci

Bruna Matičić

Surija Mehmeti i Ćenan Beljulji / Foto Bruna Matičić

Surija Mehmeti i Ćenan Beljulji / Foto Bruna Matičić

Vijećže romske nacionalne manjine za Grad Rijeku nije bilo uključeno u organizaciju prošlotjednog skupa romske nacionalne manjine Grada RijekeNakon prošlotjednog skupa romske nacionalne manjine Grada Rijeke, koji se 28. siječnja održao u Exportdrvu, Vijeće romske nacionalne manjine za Grad Rijeku izrazilo je nezadovoljstvo što ih se nije zvalo i uključilo u organizaciju.


Na konferenciji za medije predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Gradu Rijeci Surija Mehmeti te član Vijeća Ćenan Beljulji saborskog zastupnika Veljka Kajtazija prozvali su ga da ih ignorira te da stvara razdor među Romima u Rijeci.


-Saborski zastupnik i član kluba zastupnika nacionalnih manjina, Veljko Kajtazi u skorije je vrijeme tri puta posjetio grad Rijeku i čelne ljude, a da predsjednik riječkog Vijeća romske nacionalne manjine nije obaviješten ili pozvan na sastanak.
Piše da je posjetio romsku nacionalnu manjinu, ali iskreno ne znam koga je posjetio, rekao je Mehmeti dodajući da Kajtazi svojim posjetima stvara razdor među Romima u Rijeci.


Naravno nitko mu ne može zabraniti posjet, ali kada je riječ o službenom posjetu trebao bi se susreti i s predstavnikom Vijeća, smatra Mehmeti govoreći kako je uvijek spreman na suradnju kada je riječ o interesu Roma i rješavanju problema s kojima se susreću.


Mehmeti je izrazio i nezadovoljstvo s vladajućima Grada Rijeke jer Vijeću romske nacionalne manjine nisu uputili poziv za sudjelovanje u posjeti zastupnika Veljka Kajtazija.


– Veljko Kajtazi kao saborski zastupnik mora biti svjestan činjenice da su u Rijeci legalno izabrani predstavnici romske nacionalne manjine i za grad i za županiju, kao i njihovi predstavnici.


Mi osobno nemamo ništa protiv određene osobe ili udruge, ali postoje protokoli kojih se svi moraju pridržavati, pa tako i Kajtazi koji svaki put kada službeno dođe u Rijeku, mora se javiti legalno izabranom predstavniku sviđalo se to njemu ili ne. Razgovor i komunikacija moraju postojati i Kajtazi to mora prestati raditi, zaključio je Ćenan Beljulji.