Oprez

Medvjedi u akciji: Jedan prošetao Kostrenom, drugi se “sudario” s riječkim glumcem

Portal Novi list

screenshot

screenshot

Divljač u primorskim mjestima i na kvarnerskim otocima problem je koji se godinama bezuspješno pokušava riješitiNa društvenim mrežama pojavio se video iz Kostrene na kojem se kao novi gost tog kraja pojavio – medvjed.


Medvjed je snimljen na inače prometnoj cesti i popularnoj šetnici u blizini mora, iznad uvale Svežanj.


Prema komentarima u grupi u kojoj je video objavljen, medvjed je viđen na više lokacija na potezu prema popularnim plažama.
Alohtona divljač u primorskim mjestima i na kvarnerskim otocima problem je koji se godinama bezuspješno pokušava riješiti.


VIDEO Krda divljih svinja snimljena u Opatiji i Lovranu: “Ovo postaje ozbiljan problem, treba hitno reagirati”Divlje svinje su se toliko udomaćile da ulaze i u dućane.


VIDEO Vepar uletio u trgovinu na Krku. Pogledajte kako je to izgledaloDa su medvjedi posebno aktivni u ovo doba pokazuje i objava riječkog Lucia Slame.


Njegov je izlet u Gorski kotar završio “sudarom” s medvjedom koji je izletio iz šume kod Fužina i udario u njegov motor.


Srećom, sve je prošlo bez težih posljedica.Da treba biti oprezan pri odlasku u šumu je poznato, ali nije loše pripaziti ni ako krećete na noćno kupanje ili večernje trčanje na Kvarneru.