Izborni sabor

Marko Boras Mandić novi predsjednik Unije Kvarnera

Sanja Gašpert

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACINRIJEKA – Marko Boras Mandić novi je predsjednik Unije Kvarnera, jednoglasno je odlučeno na redovitom izbornom saboru ove regionalne stranke, inače osnovane u proljeće 2017. godine, koja danas broji dvjestotinjak članova s područja pretežno Primorsko-goranske, ali dijelom i Ličko-senjske i Istarske županije. Dopredsjednicima su imenovani Tatjana Smeraldo i Đanino Sučić, a novi je tajnik Norbert Mavrinac.


– Na ovom području postoji baza za regionalne stranke, koju treba na adekvatan način njegovati. Cilj nam je zagovarati teme bitne za naš domaći kraj. Hrvatska se ne može razvijati samo na jedan način, regije moraju biti solidarne, a ne da se pojedine kažnjavaju jer su druge političke opcije na vlasti, pa tako mi u našoj županiji već trideset godina plaćamo mostarinu za otok Krk, a slična je situacija i s riječkom zračnom lukom, prema kojoj država ima maćehinski odnos. Ne možemo razvijati turizam na Kvaneru, a aerodrom stagnira.


Nama trebaju ljudi koji će regionalno razmišljati i bez kompromisa se boriti za kraj u kojem žive. Unija Kvarnera neće raditi barijeru, otvoreni smo prema svima, ali se moraju dokazati djelima. Po poziciji smo građanski liberalni centar, jer je sloboda jako važna, kazao je novi predsjednik Unije Kvanera Marko Boras Mandić, zahvaljujući svom prethodniku, Davoru Willheimu iz Kostrene, koji je, kako je kazao, uspješno vodio stranku u prve dvije i pol godine njezina postojanja.
Uz mnogobrojne članove Unije Kvarnera, saboru su nazočili i gosti, među kojima i nezavisni predsjednički kandidat Dejan Kovač, kojeg podržava HSLS, a podršku mu je nedavno u Rijeci dala i Unija Kvarnera.


Nazočnima se obratio i varaždinski župan Radimir Čačić iz Narodne stranke – Reformisti, a u ime predsjednika SDP-a PGŽ-a Zlatka Komadine, zahvalnost partnerstvo u obnašanju izvršne vlasti u županiji iskazala je načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović, koja je poručila novom predsjedništvu Unije Kvarnera da partnerstvo sa SDP-om proširi i na lokalnoj razini.


Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić istaknuo je kako je odličan rezultat koji su ostvarili Lista i Unija Kvarnera na lokalnim izborima prije dvije godine putokaz.