MOST želi Rijeku

Marin Miletić želi biti gradonačelnik Rijeke. Najavio je svoju kandidaturu i poručio: “Ja donosim jedan novi vjetar i polet.”

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

- Ne treba nam jednoumlje, moramo čuti sve ljude bez obzira na svjetonazore, ja donosim jedan novi vjetar i polet. Meni bitke odgovaraju, rekao je Miletić.Vjeroučitelj, influenser i odnedavno saborski zastupnik MOST-a Marin Miletić najavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Rijeke. Učinio je to gostujući na Novoj TV.


– Vrijeme je za promjene, Rijeka treba biti grad kreative, studentski grad, a Rijeka je postala grad praznih prostora. Gradonačelnik Obersnel neka ode i po šesti mandat, ali u Rijeci je mnogo građana. Jedna velika struja koja želi nešto novo. Vrijeme Sjevernih Koreja je prošlo svršeno vrijeme, on je prošlost, rekao je Miletić, dodajući kako bi u Rijeci želio vidjeti što više kandidata za gradonačelnika.


Ono što ja donosim Rijeci, poručio je Miletić, jeste otvorenost.
– Ne treba nam jednoumlje, moramo čuti sve ljude bez obzira na svjetonazore, ja donosim jedan novi vjetar i polet. Meni bitke odgovaraju, rekao je Miletić.


Ovom priliko Miletić je najavio oštar nastup MOST-a na sutrašnjem aktualnom satu u Saboru.


– Mi u Mostu mislimo da je važno da premijer izađe pred zastupnike i odgovara na pitanja, vidjet ćemo što će sutra odgovoriti, rekao je, a posebno je kao problem apostrofirao donošenje odluka u uvjetima epidemije.


– Most bi u tim odlukama definitivno imali struku i epidemiologe koji nisu produžena ruka politike. Što se tiče maski u školama, učenicima je to veliko opterećenje, nositi masku i po sedam sati. Moje je dijete upisalo srednju školu, kaže kako se s kolegama iz razreda druži prije i poslije nastave bez maske, a u školi ih moraju nositi. Meni je drago da je odluka o maskama u školama spuštena na niže razine, kaže Miletić.