Izbori

Marijan Zubalj novi predsjednik HDZ-a Klana

Bruna Matičić

Marijan Zubalj / Foto Mateo Levak

Marijan Zubalj / Foto Mateo Levak

Dugogodišnji je član stranke i oporbeni vijećnik Općinskog vijeća KlaneOpćinska organizacija Hrvatske demokratske zajednice u Klani dobila je novo vodstvo.


Novi predsjednik HDZ-a Klana, izabran na unutarstranačkim izborima od strane članova i suradnika, je Marijan Zubalj, dugogodišnji član stranke i oporbeni vijećnik Općinskog vijeća Općine Klana.


Kao predsjednik HZD-a u Klani prvi cilj koji želi ostvariti jest pomladiti stranku, rekao je. Dodajući da mu je želja privući što veći broj mladih ljudi na uključivanje u politiku, jer smatra da upravo oni mogu dati zamah u lokalnoj politici te postati pokretač svih procesa u općini za njezin boljitak.
– Kao oporbeni vijećnik posebno ću se zalagati za razvoj gospodarstva i poduzetništva, jer mislim da je to jedini put kojim se naša općina može razvijati i prosperirati. Zalagat ću se za smanjenje komunalnih doprinosa kod izgradnje novih poslovnih objekata te za stvaranje svih preduvjeta za daljnje pokretanje poduzetništva na prostoru radne zone Kunfin, rekao je Marijan Zubalj.


Između ostaloga, želja mu je pokrenuti inicijativu za otvaranje pedijatrijske usluge u općini, ali i izgradnju kanalizacijskih sustava na području cijele općine, a posebno u mjestu Studena jer to predstavlja veliki problem za stanovništvo.


– Nastojim biti glas mještana u općini. Svakodnevno komuniciram s mještanima i njihove konkretne probleme iznosim na sjednicama Općinskog vijeća te potičem njihovo rješavanje, zaključio je Zubalj.