Kanarski otoci

Laura Marchig u izvršnom odboru fondacije Coppieters

P. N.

Zvonimir Peranić, Nelida Pogačić, Laura Marchig i Danko Švorinić

Zvonimir Peranić, Nelida Pogačić, Laura Marchig i Danko Švorinić

Lista za Rijeku i udruga Slobodna Država Rijeka sudjelovali na skupštinama EFA-e i fondacije Coppieters na Kanarskim otocima

Lista za Rijeku i udruga Slobodna Država Rijeka sudjelovali su na skupštinama EFA-e i fondacije Coppieters na Kanarskim otocima.


49 političkih stranaka regionalne, independističke i manjinske orijentacije, članica EFA-e  iz cijele Europe, sastalo se prošlog tjedna u Las Palmas na Gran Canariji gdje je održana generalna skupštine European Free Alliancea i fondacije Coppieters. Domaćin skupštine bila je stranka Nueva Canarias, a to je i prvi put da jedna europska politička stranka održava svoj godišnji sastanak na Kanarskim otocima.


Iza ove odluke stoji EFA čvrsto uvjerenje da bi sve europske regije trebale imati iste mogućnosti. Na skupštini se raspravljalo o temama koje su važne za Kanarske otoke, Europsku uniju i European Free Alliance, a osim predstavnika političkih stranaka bili su nazočni i zastupnici EFA-e u Europskom parlamentu Jordi Solé, Pernando Barrena i François Alfonsi.


Listu za Rijeku su na skupštini EFA-e zastupali Nelida Pogačić i Danko Švorinić, a udrugu Slobodna Država Rijeka na skupštini fonacije Coppieters Zvonimir Peranić te Laura Marchig koja je izabrana u izvršni odbor organizacije koja se bavi promicanjem regionalnih, manjinskih i independističkih identiteta.


Za listopad je u organizaciji Liste za Rijeku i EFA-e u Rijeci dogovoreno održavanje konferencije na temu Uloga Sjevernog Jadrana u europskoj energetskoj održivosti dok će udruga Slobodna Država Rijeka u suorganizaciji s fondacijom Coppieters u studenom u Rijeci održati međunarodnu konferenciju ‘Promocija jezične raznolikosti u gradovima centralne Europe’.