Advent u parku

Kvartovska bajka na Rastočinama: Intimni advent uz miris fritula, Snježno kraljevstvo i pregršt događaja

P. N.

FOTO/Kvartovska bajka, Antonia Svetina

FOTO/Kvartovska bajka, Antonia Svetina

Posjetitelji će moći uživati u bajkovito ukrašenom parku i raznim aktivnostima.U moru adventskih događanja, gužvi na gradskim ulicama i trgovima, u kvartu na Rastočinama rodila se želja za stvaranjem intimnijeg, obiteljskog adventa.


Nastala je tako Kvartovska bajka – Advent u parku, koja će se održavati od 21. do 24. prosinca 2019. godine u parku Giordano Bruno smještenom na križanju Osječke ulice i Ulice 1. maja.


Priča koja je započela prošle godine, razvija se i raste u još veću božićnu bajku, a sve u organizaciji Mjesnog odbora Škurinjska Draga i udruge “Rikordi” uz podršku Grada Rijeke, zahvaljujući kojoj ovaj događaj postaje i dio službenog programa Adventa u Rijeci.
Lampice, miris fritula, kuhano vino, radost okupljanja prijatelja i obitelji, glazba, dječji smijeh… Sve to u jednom riječkom kvartu, izvan gradske vreve.


Za sve stanare Rastočina i okolnih kvartova, ali i sve one koji su u potrazi za ležernijom adventskom atmosferom, priprema se bogat program.


Svaki od četiri dana adventa posjetitelji će od 17 sati moći uživati u bajkovito ukrašenom parku, raznim aktivnostima za djecu, piću, jelu i poslasticama.


FOTO/Kvartovska bajka, Antonia Svetina


FOTO/Kvartovska bajka, Antonia SvetinaU subotu 21. prosinca, druženje u 15 sati započet će zajedničkom radionicom ukrasa za središnju božićnu jelku parka, čije će zajedničko kićenje označiti službeno otvaranje Kvartovsku bajku.


U 20 sati posjetitelji će moći uživati u svirci dua The Beards koji će zabavljati uz strane i domaće hitove za sve generacije – od Franka Sinatre do Eda Sheerana!


Nedjelja 22. prosinca rezervirana je za obiteljsko druženje u parku, a u ponedjeljak, 23. prosinca, u 19 sati nastupit će plesna skupina “Flame” (najmlađa grupa), a u 20 sati na Rastočine stiže “Snježno kraljevstvo”. 


Djeca i posjetitelji moći će se fotografirati i družiti s – Elsom i Annom!


Na Badnjak, 24. prosinca, Kvartovsku će bajku zaključiti svirka benda The Old School Band, koji će svih razveseliti starim rock hitovima uz koje se odrastalo na plažama, parkovima i tulumima uz prijatelje i gitaru.


Kvartovska bajka ne staje samo na četiri adventska dana. Pod istim će se nazivom organizirati i pregršt događanja kroz cijelu godinu. Sportska okupljanja, aktivnosti za djecu, koncerti, predstave – brojne priče koje objedinjene čine pravu Kvartovsku bajku.


Ali za početak, vidimo se u parku!