Kako živjeti - sada

Kultura življenja u Čavlima. Za sutra najavljen program “Mindfulness uz Ričinu”

Sanja GašpertČAVLE – Listopad je mjesec u kojem se nastavlja program Kultura življenja u Općini Čavle, a prvo događanje najavljeno je već za sutra – »Mindfulness uz Ričinu«. Kako ističu organizatori, svi zainteresirani građani će kroz mindfulness program u opuštenoj atmosferi šetnjom kroz prirodu probati naučiti kako usmjeriti pažnju na sadašnji trenutak, živjeti ovdje i sad, a ne u prošlosti ili budućnosti.


Mindfulness program vodit će psihologinja i psihoterapeutkinja Nataša Jelenić Herega, a šetnja je otvorena ne samo za građane treće životne dobi, već i sve ostale zainteresirane.


Okupljanje je predviđeno na zadnjoj autobusnoj stanici Kukuljani u 11 sati, odakle se kreće prema izvoru Rječine. A osim o kretanju, važno je voditi brigu i o prehrani. Tako je četvrtak, 20. listopada dan za stjecanje kulinarskih vještina vodeći se zdravim namirnicama, kada je za sve zainteresirane korisnike predviđena radionica »Vučeno tijesto za jesenske plodove« Damira Permana.
U nedjelju, 30. listopada na programu je »Šetnja uz Tai Chi na Mlikaričinon putu«, kada građane čeka uživanje u prirodi i vježbe Tai Chia pod vodstvom Renate Mayer, a »Putima mlikaric« vodit će Edo Žeželić, koji će ispričati niz povijesnih priča o ovim snažnim ženama koje su svakodnevno prehranjivale obitelj noseći mlijeko u grad. Okupljanje je na autobusnoj stanici Maršić, kod mesnice Fućak, u 10 sati.


Nositelj programa Kultura življenja je Općina Čavle, a partneri na projektu Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i Udruga umirovljenika Čavle te provoditelj programa Erpen projekt, koji su zadovoljni dosadašnjim odazivom mještana te pozivaju sve na još veće korištenje ponuđenih preventivnih zdravstvenih programa koji utječu na zdravlje, kvalitetu življenja, ali i dugovječnost korisnika. (S. G.)