Dražen Vranić

Kostrenski načelnik o tužnom epilogu priče s mladim medvjedom: ‘Jako mi je žao da je to tako moralo završiti’

Barbara Čalušić

Nažalost, medvjed je ulazio u vrtove i na dječja igrališta, a mi smo gusto naseljeno mjesto, rekao jeNačelnik Općine Kostrena Dražen Vranić osvrnuo se na tužan epilog priče s mladim medvjedom koji je tjednima lutao na području Kraljevice, Bakra i Kostrene, a u nedjelju navečer su ga u Kostreni ustrijelili lovci.


– Osobno mi je jako žao da je to tako moralo završiti. Nažalost, medvjed je ulazio u vrtove i na dječja igrališta, a mi smo gusto naseljeno mjesto, da ne govorim o našem obalnom putu koji u sezoni kupanja vrvi posjetiteljima. Cijelo smo vrijeme dok je medvjed viđan na raznim mjestima u Kostreni bili transparentni, informirali javnosti i činili sve kako bismo zaštitili ljude, kazao je Vranić.


Iako ne može reći da se situacije poput ove neće ponavljati, posebice ako se uzme u obzir problem s divljim svinjama koje su već godinama praktički stanovnici Kostrene, Vranić podsjeća da je Kostrena među prvim jedinicama lokalne samouprave na ovom području donijela program zbrinjavanja divljači, a tu je i lovačko društvo koje nadzire situaciju s divljači.
– Također, od ove godine imamo individualno zbrinjavanje otpada, što bitno smanjuje izvore hrane za divljač, a tako i njihovo kretanje ovim prostorima. Ukratko, sve pretpostavke da bi se riješio problem divljih životinja u naseljima, mi smo napravili i nadamo se da će ovakvih situacija biti sve manje, poručio je Vranić.