Rijeka Tattoo Expo

Sportska dvorana Kostrena puna tetovaža: Prikupljaju se sredstva za devetogodišnjaka Tina

Katarina Bošnjak

Što li će to biti? / Snimio Vedran KARUZA

Što li će to biti? / Snimio Vedran KARUZA

Manifestacija je, tradicionalno, humanitarnog karaktera, a ove godine sredstva se prikupljaju za devetogodišnjeg dječaka Tina, rođenog prijevremeno, a dijagnosticirana mu je cerebralna paralizaKOSTRENA  Manifestacija koju svake godine posjeti tri do četiri tisuće ljudi ovoga se vikenda održava po jubilarni deseti put. Na riječkoj tattoo konvenciji sudjelovalo je 92 tattoo artista iz sedam europskih zemalja od kojih po prvi put sudjeluju umjetnici iz Grčke.

Foto galerija: Tattoo Expo 2021 Foto: Vedran Karuza
Rijeka Tattoo Expo prva je hrvatska tattoo konvencija koja je od 2010., kada je imala sedam tattoo artista sudionika, uspješno izrasla u ono što je danas – konvencija s čak 14 natjecateljskih kategorija i ukupno 35 nagrada. Po cijeni od 30 kuna za dan ili 50 za sva tri, posjetitelji su dobili ulaznice koje im omogućavaju uživanje u raznim sadržajima dok u pozadini glazbu pušta Radio Roža.

Foto galerija: Tatoo Expo Foto: Mateo LevakPlesne točke, leteći cirkus i razgovori o raznim temama iz područja tetoviranja i tattoo scene aktivnosti su koje još danas možete pronaći u Sportskoj dvorani Kostrena.

Jedna od organizatorica Rijeka Tattoo Expoa, Mia Mohorić objasnila je kako su na ovo izdanje iznimno ponosni baš zbog trenutne situacije koja je u mnogočemu otežavala realizaciju konvencije.– Uz puno napora i truda, uspjeli smo ove godine realizirati našu konvenciju. Na broj tattoo artista smo izuzetno ponosni iako je to manji broj nego što dvorana u Kostreni inače može primiti, ponosni smo jer je bilo izuzetno teško u vrlo kratkom vremenu dogovoriti to sve i isplanirati, a i ljudima doći iz drugih zemalja, objasnila je Mia.


U natjecateljskom dijelu svaki dan postavljene su tri do četiri kategorije poput »Best forrest theme« ili »Best Old School«. Tattoo artisti biraju motive i tetoviraju kroz cijeli dan, a pravilo je da se tetovaža mora započeti i završiti na samoj konvenciji, dakle nema unaprijed pripremljenih radova na koži.


Snimio VEDRAN KARUZA

Snimio VEDRAN KARUZA


Upute za doniranje novca za Tinovo liječenje

– Iznenadili smo se jer je Tin već sedam godina na raznoraznim terapijama i sve smo financirali sami, tako da nam je ovo jako drago, kazala je Tinova majka, Kristina Vilhar.
Donirati se za malog Tina može osobno u donacijske kutije na Rijeka Tattoo Expo manifestaciji, na štandu muškog frizerskog salona Wolf i uplatom na račun: HR7524020063102909077. (Ka. B.)

 


Kao i svake godine, Općina Kostrena, Turistička zajednica općine Kostrena, Centar kulture Kostrena i Rijeka Tattoo Expo prikupljaju sredstva za one kojima su najpotrebnija. Ove godine sredstva se prikupljaju za devetogodišnjeg dječaka Tina, koji je rođen prijevremeno sa samo 1700 grama, a s dvije godine mu je dijagnosticirana cerebralna paraliza. Tinovi roditelji već nekoliko godina dolaze na Tattoo Expo, te ih je poziv za sudjelovanje ugodno iznenadio.