Covid-19

Koronavirus u PGŽ-u: U četvrtom valu do sada preminulo 14 osoba, danas 51 novi slučaj

Portal Novi list

Foto Nel Pavletić/PIXSELL

Foto Nel Pavletić/PIXSELL

U KBC-u Rijeka je i danas na respiratoru u jedinici intezivne skrbi 7 osobaU Primorsko-goranskoj županiji danas je 51 novooboljela osoba, a 42 je osobe ozdravilo.


Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ iznosi 673.


40 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 6 sa Krka, po 2 sa Lošinja i GK te 1 s Liburnijskog područja.
27 novooboljelih osoba pripadaju radnoj populaciji, 17 mlađim kategorijama stanovništva, a 7 su osobe starije od 65 godina.


Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1446 uzoraka briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih danas iznosi 3.53%.


Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas smanjen za 4 osobe u odnosu na jučerašnji dan i iznosi 28.


U KBC-u Rijeka je i danas na respiratoru u jedinici intezivne skrbi 7 osoba što je jednako visoki broj kao i predhodna dva dana.


Tijekom jučerašnjeg dana u regionalnom COVID-19 centru- KBC-a Rijeka, nažalost, preminula je jedna osoba.


Ukupno je to 14 preminulih osoba s prebivalištem u PGŽ, a koja je umrla od COVID-19 bolesti tijekom ovog 4. epidemijskog vala pokretanog izrazito zaraznim delta sojem virusa.


Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je, zbog nastavka porasta broja aktivnih slučajeva te pada broja hospitaliziranih osoba, u stagnaciji te iznosi 4.16%.