Županijski stožer

Koronavirus u PGŽ-u: Stigle najnovije brojke, evo kakvo je stanje u Rijeci i okolici

Portal Novi list

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo preminulih osoba od COVID-19 bolestiDanas su na području Primorsko-goranske županije 242 novooboljele osobe, 75 ih je ozdravilo, dok je broj aktivnih slučajeva 1598.


Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1499 uzoraka briseva, što znači kako se udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka smanjio u odnosu na jučer i iznosi 16.14%.


182 novooboljela su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 19 sa Liburnijskog područja, 16 sa otoka Raba, 12 iz Crikveničko-vinodolske regije, 5 sa otoka Krka, po 3 sa otoka Cresa i Lošinja te 2 iz GK.
U kontinuitetu, pa tako i danas, većina novooboljelih je u skupini radno aktivnih stanovnika 121, 98 osoba pripada mlađim dobnim skupinama, dok se 23 novooboljela nalaze u skupini starijih od 65 godina.


Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas manji za 1 pacijenta u odnosu na jučer i iznosi 61.


U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi 6 pacijenata.


Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo preminulih osoba od COVID-19 bolesti.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog rasta broja aktivnih slučajeva, te stagnacije broja hospitalizacija i dalje stabilan te iznosi 3.81%.