Covid-19

Koronavirus u PGŽ-u: Skočio postotak pozitivnih testova, danas opet veliki broj novih slučajeva

Portal Novi list

Foto Nel Pavletić/PIXSELL

Foto Nel Pavletić/PIXSELL

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je jednak jučerašnjem i iznosi 30.Pozdrav, danas je u PGŽ 110 novooboljelih osoba, a 56 je osoba ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti iznosi 631.


64 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 16 s područja Liburnije, 16 s Krka, 11 s područja Crikveničko-vinodolske rivijere, 2 s Lošinja i 1 s otoka Cresa.


63 novooboljelih osoba pripada radnoj populaciji, 44 mlađim kategorijama stanovništva, a 13 su osobe starije od 65 godina.
Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1374 uzoraka briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih iznosi 8.1%.


Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je jednak jučerašnjem i iznosi 30.


U KBC-u Rijeka su na respiratoru 4 pacijenta u jedinici intezivne skrbi.


Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka nije bilo preminulih osoba od COVID-19 bolesti.


Udio hospitaliziranih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog znatnijeg povećanja broja aktivnih slučajeva i stagnacije broja hospitaliziranih u PGŽ-u padu i iznosi 4.75%.