Županijski stožer

Koronavirus u PGŽ-u: Raste broj pacijenata u KBC-u, u petom valu preminulo 13 osoba

Portal Novi list

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su preminule još 2 necijepljene osobeDanas su u Primorsko-goranskoj županiji 52 novooboljele osobe, a 631 je osoba ozdravila.


Tako se broj aktivnih slučajeva smanjio pa isti iznosi 7783.


Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 639 uzoraka briseva, što čini udio od 8.14% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.
46 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 3 iz Crikveničko- vinodolske regije, 2 s Liburnijskog područja te 1 s otoka Krka.


Najveći broj novooboljelih osoba, njih 33 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 13 mlađim dobnim skupinama, 6 populaciji starijoj od 65 godina.


Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za 5 pacijenata u odnosu na jučer i iznosi 123.


U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 8 pacijenata, dakle jednaki broj kao i jučer.


Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su preminule još 2 necijepljene osobe od COVID-19 bolesti; 1 sa prebivalištem iz PGŽ.


Tako je 5. epidemijski val pokretan omikron varijantom virusa čiji početak u PGŽ projiciramo od 4.01. do danas odnio 13 života građana PGŽ od kojih su 2 starije osobe sa komorbiditetima bile cijepljene, međutim nisu primile dodatnu tkz. booster dozu.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ; je zbog današnjeg ponovnog pada broja aktivnih slučajeva, te rasta broja hospitaliziranih osoba; u manjem porastu te iznosi 1.58%.