Županijski stožer

Koronavirus u PGŽ-u: Preminulo još 6 osoba u KBC-u, od početka četvrtog vala od covida preminulo 158 ljudi

Portal Novi list

Foto Goran Kovačić PIXSELL

Foto Goran Kovačić PIXSELL

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas povećan za 7 pacijenata u odnosu na jučer i iznosi 158.Danas je u Primorsko-goranskoj županiji 11 novooboljelih, a 342 osobe su ozdravile.


Tako se broj aktivnih slučajeva smanjio za 332 osobe na 4008.


Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana u hitnoći laboratorijski obrađeno 537 uzoraka briseva, što čini udio od 2.04% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.
10 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, te 1 sa Liburnijskog područja.


Po 4 osobe pripadaju skupini radno aktivne populacije i onoj starijoj od 65 godina, a 3 pripadaju mlađim skupinama stanovništva.


Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas povećan za 7 pacijenata u odnosu na jučer i iznosi 158.


U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 13 pacijenta.


Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminulo 6 osoba od COVID-19 bolesti, liječenih u regionalnom COVID-centru KBC-u Rijeka sa prebivalištem u PGŽ.


Tako je ukupno tijekom 4 epidemijskog vala u PGŽ preminulo 158 ljudi od COVID-19 bolesti od čega je njih 37 bilo cijepljeno.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je u PGŽ; zbog nastavka pada broja aktivnih slučajeva te današnjeg rasta broja hospitaliziranih osoba; nešto viši u odnosu na jučer i iznosi 3.94%.