Županijski stožer

Koronavirus u PGŽ-u: Preminule još tri osobe u KBC-u, nisu bile cijepljene

Portal Novi list

Foto Nel Pavletić PIXSELL

Foto Nel Pavletić PIXSELL

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za 2 pacijenta u odnosu na jučer te iznosi 75.danas je na području Primorsko-goranske županije 13 novooboljelih, 18 je osoba ozdravilo, dok se broj aktivnih slučajeva smanjio na 2214.


Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 556 uzoraka briseva, što znači kako je udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka danas nizak i iznosi 2.33%.


7 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 3 iz Crikveničko-vinodolske regije, 2 sa Liburnijskog područja te 1 sa otoka Lošinja.
I danas najveći broj novooboljelih dolazi iz skupine radno aktivnih stanovnika 6, dvoje novooboljelih su iz mlađih dobnih skupina, dok njih pet pripada skupini osoba starijih od 65 godina.


Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za 2 pacijenta u odnosu na jučer te iznosi 75.


U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka na respiratoru se nalazi 5 pacijenata što je jednaki broj osoba kao i jučer.


Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost preminule još 3 necijepljene osobe od COVID-19 bolesti, 2 sa prebivalištem u PGŽ, te 1 iz Ličko-senjske županije.


Time se ukupan broj umrlih osoba tijekom 4 epidemiskog vala u PGŽ povećao na 38 osoba od čega su njih 7 bile cijepljene osobe.


Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog stagnacije broja aktivnih slučajeva, kao i manjeg rasta broja hospitalizacija ostao i dalje stabilan te iznosi 3.38%.