Covid-19

Koronavirus: PGŽ jedina plava županija u Hrvatskoj! Danas 111 novih slučajeva, jedna osoba preminula

Portal Novi list

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Prema posljednjim podacima HZJZ, po procijepljenosti stanovništva, PGŽ je jedina plava županija u RHDanas je u Primorsko-goranskoj županiji 111 novooboljelih osoba, a 107 ih je ozdravilo.


Tako se broj aktivnih slučajeva povećao na 1096.


Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1256 uzoraka briseva, što znači kako je udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka u padu odnosu na jučer i iznosi 8.84%.
79 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, po 9 iz Crikveničko-Vinodolske regije te sa otoka Krka, 8 iz GK, 3 sa Liburnijskog područja, 2 sa otoka Lošinja te 1 sa otoka Raba.


U skupini radno aktivnih stanovnika je 56 novooboljelih, 48 osoba pripada mlađih dobnim skupinama, a 7 su osobe starije od 65 godina.


Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas veći za 2 pacijenta u odnosu na jučer i iznosi 63.


U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalaze 4 pacijenta.


Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost od posljedica COVID-19 bolesti preminula 1 osoba.


Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i dalje stabilan te iznosi 5.74%.


Prema posljednjim podacima HZJZ, po procijepljenosti stanovništva, PGŽ je jedina plava županija u RH. To znači kako je samo u PGŽ u usporedbi sa svima ostalima procjepljeno više od polovice njezinog ukupnog stanovništva 50.57%.