Povratak live koncerata

RIJEKA PONOVO ŽIVNULA Na Trgu riječke rezolucije nastupili The Black Room, Grad, Svemirko i ABOP

Robert Šimonović

Svemirko / Snimio Mateo LEVAK

Svemirko / Snimio Mateo LEVAK

Grad je svoj nastup otvorio novim singlom „Sjever“, uslijedile su „Gotham“, „Kreni“, „Ljudi“, „Nebo“, „Eni“, „Kako da zaboravim“, a vrhunac je, naravno, donijela pjesma „Ima li nešto“Ima li nešto da nas pokrene? Ima! Ako to ove godine još uvijek nije nogomet, onda je to svakako povratak „live“ koncerata u gradu na Rječini! Nakon jučerašnjeg nastupa rock veterana iz Psihomodo popa, Leta 3, jednog veterana iz benda Mrave brojim i ostalih, nešto mlađih mrava, danas su Trg Riječke rezolucije ispunili neki novi klinci, bilo u publici, bilo na stageu. Prosjek su godina pokvarili tek momci iz kultnog riječkog sastava Grad, no sudeći po njihovoj žestokoj svirci, kao i dalje svježoj energiji, Deana Škaljca, Orijena Modrušana, Igora Stevanovića Stiva, Sergeja Hofmana i Branka Kovačića nipošto ih još ne treba otpisati. Bendu se kao gost pridružio i klavijaturist Vedran Križan.

Foto galerija: Svemirko na grupnom koncertu na Trgu riječke rezolucije Foto: Mateo LevakProgram pod nazivom „Music ON!“ započeo je nastupom alternativnih riječkih rokera iz sastava The Black Room, a kojeg čine Leo Valentin (gitara i vokal), Jakov Katalinić (također gitara i vokal), Kruno Kukuljan (bass gitara) i Ivan Ritoša (bubnjevi). Dečki su odlično zagrijali publiku, a nakon njih na binu se popeo zagrebački indie pop rock bend – Svemirko, naročito dobro prihvaćen kod „mlađarije“. Publika je sa Svemirkom uskočila u svemirski „SpaceShuttle“ koji je plovio na relaciji između starijih albuma „Vanilija“ i „Tunguzija“ i novog „Skalamerija“.


Grad / Snimio Robert ŠIMONOVIĆ

Grad / Snimio Robert ŠIMONOVIĆ


Grad je svoj nastup otvorio novim singlom „Sjever“, uslijedile su „Gotham“, „Kreni“, „Ljudi“, „Nebo“, „Eni“, „Kako da zaboravim“, a vrhunac je, naravno, donijela pjesma „Ima li nešto“.
Čast četverosatnog zatvaranja eventa pripala je elektro mašini ABOP, bendu koji uživo kombinira house/techno glazbu, uz zanimljiv raritet, dvojicu bubnjara koji dijele isti set bubnjeva. Čitav koncertni program sufinanciran je putem natječaja „Jer svirati se mora“, provedenog u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije.


Grad / Snimio Robert ŠIMONOVIĆ

Grad / Snimio Robert ŠIMONOVIĆ


Grad / Snimio Robert ŠIMONOVIĆ

Grad / Snimio Robert ŠIMONOVIĆ


Grad / Snimio Robert ŠIMONOVIĆ

Grad / Snimio Robert ŠIMONOVIĆ