Kandidati za župana

Komadina otkrio na čije glasove računa u drugom krugu, Cappelli slavi “povijesni uspjeh HDZ-a”

Barbara Čalušić, Ingrid Šestan Kučić

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

- Građanima treba pružiti mogućnost za promjene, a kad se zbroje svi glasovi koji su pokazali da žele promjene u PGŽ-u ispada da većina građana ipak želi promjenu, poručio je CapelliIako već u prošlom sazivu županijske Skupštine Zlatko Komadina i njegova koalicija nisu imali većinu, ovo mu je prvi put da ulazi i u drugi krug.


– Pobjedi se ne gleda u zube, no obistinilo se da ću biti prvi izbor građana na ovim izborima, a vjerujem da će ponovo izaći i u drugom krugu i da ću i tada biti njihov izbor, rekao je Komadina ponovivši da je očekivao drugi krug, s obzirom na dosad najveći broj kanadidata za župana.


Komadina je istaknuo kako u drugom krugu očekuje podršku glasača koji ovaj put nisu glasali za njega, u prvom redu nezavisne liste.
– Očekujem podršku nezavisne liste. Platforma Možemo su prirodni saveznici naše koalicije tako da očekujem i podršku njihovih glasača, a mogu im se ovom prilikom i zahvaliti što nisu imali kandidata za župana, poručio je Komadina.


Komentirajući svog protukandidata Garija Cappellija s kojim će odmjeriti snage 30. svibnja, Komadina kaže da je rezultat HDZ-a na izborima za Primorsko-goransku županiju jednak rezulatima ove stranke i u dosadašnjim izbornim ciklusima.


HDZ-ov kandidat za župana Gari Cappelli smatra da su izbori jasno pokazali da građani Primorsko-goranske županije žele promjenu.


– Ovo je povijesni uspjeh HDZ-a u Primorsko-goranskoj županiji i naš najveći uspjeh dosad. Očito je da građani žele promjene i to su pokazali. Županija je bila uspavana, a to misli očito velik broj ljudi koji nisu glasali za aktualnu županijsku vlast, rekao je Capelli koji ističe da se HDZ u ovom trenutku ne opterećuje potencijalnim suradnjama s ostalim strankama.


– Građanima treba pružiti mogućnost za promjene, a kad se zbroje svi glasovi koji su pokazali da žele promjene u PGŽ-u ispada da većina građana ipak želi promjenu, poručio je Capelli.


Marko Boras Mandić smatra da su ovi ovi izbori pokazali da se mora nastojati da što više građana uključi na izbore jer se jedino tako može izgraditi građansko društvo.


– Ovakav način upravljanja kakav smo imali dosad ne može biti opacija s kojom ćemo surađivati, kazao je Boras Mandić, a na pitanje vidi li se u suradnji s HDZ-om istaknuo je da njegova koalicija može surađivati sa svim opcijama koje će omogućiti da PGŽ postane lider u državi.


– Možemo surađivati sa svakom progresivnom opcijom koja će dovesti do toga da budemo lider u državi, a ne da kao županija gledamo drugima u leđa, poručio je Boras Mandić.