Prosvjed nije urodio plodom

Kastavska javnost nije uspjela sačuvati vremešni drvored: Pogledajte Crekvinu bez stabala

Helena Fogas

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Iz Grada Kastva poručili su kako odustajanje od projekta radi liječenja dotrajalih stabala nije prihvatljivo, stoga su već nabavljena nova stabla kestena koja će biti zasađena po svim pravilima struke, a koja bi već ovoga proljeća trebala razviti krošnjeKASTAV  – Jučer su, kako je i najavljeno, srušena stabla koja su krasila lokalitet kastavske Crekvine, a za koje je prema nalazu doktora za stabla procijenjeno da ih zbog bolesti i starosti treba ukloniti.


 


Tako je napor dijela kastavske javnosti, potkrijepljen peticijom i prosvjedom, da se stabla izliječe i sačuvaju ostao uzaludan, a prevagnulo je rješenje koje kaže da se vremešni drvored ukloni te da se na lokaciju posade nova stabla.


Foto galerija: Posječena stabla na Crekvini Foto: Vedran Karuza

Uređenje Crekvine dio je projekta »Povežimo se baštinom« koji sufinancira EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj, čija ukupna vrijednost iznosi 76,37 milijuna kuna. EU je za ovaj projekt osigurala 36,37 milijuna kuna, a Grad Kastav je uključen s uređenjem Trga Lokvina i lokaliteta Crekvina.


 


Iz Grada Kastva poručili su kako odustajanje od projekta radi liječenja dotrajalih stabala nije prihvatljivo, stoga su već nabavljena nova stabla kestena koja će biti zasađena po svim pravilima struke, a koja bi već ovoga proljeća trebala razviti krošnje.