KASPI

Kastav ugostio studente Ljetne škole International Environment and European Integration

Vladimir Mrvoš

Foto Vladimir Mrvoš

Foto Vladimir Mrvoš

U KASPI-ju održano je predavanje o postojećim i budućim projektima Grada Kastva za polaznike Ljetne škole.U prostorijama novog otvorenog poduzetničkog inkubatora KASPI održano je predavanje o postojećim i budućim projektima Grada Kastva za polaznike Ljetne škole.


Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci i ove godine organizira međunarodnu Ljetnu školu pod nazivom International Environment and European Integration, koja se održava u razdoblju od 4. do 15. srpnja 2022. godine.


Ove godine Ljetna škola broji 30 sudionika iz 9 zemalja, koji su zainteresirani za tematiku Europske unije, procese europskog integriranja i poslovanja u međunarodnom okruženju.

Ljetna škola je dugogodišnji projekt Ekonomskoga fakulteta u Rijeci koja je kroz svoje djelovanje stvorila temelje za jačanje međunarodne suradnje u ovom dijelu Republike Hrvatske.


Također, posebnu važnost ovogodišnje Ljetne škole predstavlja i njezino odvijanje pod pokroviteljstvom EU-a u okviru Jean Monnet programa.


Za polaznike Škole osiguran je smještaj i bogat popratni program, koji uključuje posjete hrvatskim gradovima, upoznavanje prirodnih i kulturnih znamenitosti Hrvatske, te ostalih sadržaja zabavnog karaktera.


Predstavnici Grada Kastva, Biljana Maljković Jakovac, voditeljica odsjeka za razvoj i fondove EU, Renato Stanković, voditelj projekata i Matea Cavrić, voditeljica poduzetničkog inkubatora KASPI, goste su upoznali s gospodarskim, društvenim i kulturnim aktivnostima grada te organizirali vođeni obilazak kulturnih znamenitosti.