Poziv

Kastav ovog Božića daruje i najmlađe i umirovljenike, evo čime

Slavica Kleva

Ilustracija Foto: Darko Jelinek

Ilustracija Foto: Darko Jelinek

Stižu božićni i novogodišnji blagdaniGrad Kastav priprema darove za mališane predškolske dobi i ove godine, pa pozivaju roditelje čija djeca ne polaze vrtiće »Vladimir Nazor« i »Poneštrica« da do 30. studenoga prijave dijete preko web-obrasca.


Uvjet je prebivalište na području Kastva i da dijete ima više od godine dana. Roditelji djece do godine dana starosti bit će posebno obaviješteni o preuzimanju darova.


Djeca koja polaze predškolski program u vrtićima izvan kastavske mreže, a sufinancirani su od strane Grada Kastva, također se ne moraju prijaviti jer podatke o njima posjeduju. Roditelji će naknadno putem web-stranice Grada Kastva biti obaviješteni o točnom vremenu i mjestu preuzimanja darova. Za dodatne informacije je dostupan telefon broja 051/688-210.
Uoči božićnih blagdana će i više od 800 kastavskih umirovljenika s mirovinom manjom od 2.500 kuna dobiti 300 kuna gotovine putem Hrvatske pošte. Temelj za isplatu su podaci dobiveni od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a isplata kreće od ponedjeljka, 6. prosinca, stoji u priopćenju Gradske uprave Kastva.


Prošloga Božića umirovljenici su dobili 250 kuna, a godinu ranije, odnosno 2019., dobili su 200 kuna. Povećan je i cenzus mirovina na 2.500 tisuća kuna, dok su božićnicu ranije dobivali umirovljenici s mirovinom nižom od 2.000 kuna. U proračunu je za ovu svrhu osigurano 250 tisuća kuna.


Pravo na pomoć imaju i umirovljenici (ljudi s navršenih 65 godina) bez primanja, umirovljenici koji jedini ostvaruju prihod u obitelji i imaju mirovinu nižu od 2.800 kuna te oni koji ostvaruju pravo na inozemnu mirovinu nižu od 2.500 kuna.


Svi oni moći će doći po novac u Gradsku upravu u tjednu od 13. do 17. prosinca uz prethodnu najavu na telefon 051/691-016 i uz predočenje potvrda kojima dokazuju svoj status.