Pjevački zbor mladih u Exportdrvu

Kaplan Hits: Izvedeno 18 zborskih hitova za 18 godina djelovanja

P. N.

Kaplanovci su svoju publiku nagradili najzahtjevnijim ali i najzabavnijim skladbama sa svoga repertoara, u kojima su uživali i publika i sami pjevačiU petak navečer, 7. lipnja, Exportdrvo u Rijeci postalo je središte glazbenog spektakla „Kaplan Hits“, kojim je Pjevački zbor mladih Josip Kaplan proslavio svoj 18. rođendan. U dupkom punoj dvorani zbor je izveo koncert koji će se dugo pamtiti – 18 zborskih hitova za 18 godina djelovanja – potvrđujući time svoj status jednog od najboljih zborova u Hrvatskoj.


Pod umjetničkim vodstvom Doris Kovačić ovaj koncert nije bio samo glazbeni događaj, već prava emocionalna proslava njihove povijesti i postignuća. Kroz svaki otpjevani ton i svaki izvedeni pokret osjetila se strast i predanost koja je prožimala čitavu izvedbu. Pomoć organizacijskog tima, u kojem su uz Doris Kovačić bile Dorotea Šajatović, Leana Paladin, Margareta Širola i Marija Cimeša, osigurala je besprijekornu realizaciju ovog koncerta.


Na klaviru je Doris Knežević pružila čvrstu podršku zboru, dok je Anita Primorac na udaraljkama dodala poseban ritamski začin. Scenske su pokrete osmislile koreografkinje Dolores Bugarin i Tihana Strmečki, uvježbala ih je Marina Katić, a vizualni identitet koncerta potpisuju Margareta Širola i Marija Cimeša. Ozvučenje i osvjetljenje organizirala je Cyclorama te time učinila da svaki detalj ovog glazbene poslastice zasja punim sjajem.


Doris Kovačić
Kaplanovci su svoju publiku nagradili najzahtjevnijim ali i najzabavnijim skladbama sa svoga repertoara, u kojima su uživali i publika i sami pjevači. Njihova fantastična energija koja je prštala s pozornice bila je neodoljiva, a svaku su pjesmu izveli s izuzetnim žarom i na visokoj razini, što je rezultiralo stajaćim ovacijama.


Doris Kovačić istaknula je da kaplanovci uvijek uspijevaju premostiti svaki izazov koji pred njih postavi, a njihov uspjeh i dalje neprekidno raste. Atmosfera, energija i glazbena čarolija koja je ispunila Exportdrvo te večeri teško se može prenijeti riječima – to je trebalo doživjeti.


Pjevački zbor mladih Josip Kaplan proslavio je svoj punoljetni jubilej na najbolji mogući način: ovaj je rođendanski koncert bio ne samo proslava prošlih postignuća već i uvod u svijetlu budućnost koja je pred njima.