Društvo "Naša djeca" Rijeka

“Kap po kap”: Eko centar mladih čuvara okoliša ukazao na važnost vode

Bruna Matičić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Voditeljica mladih čuvara okoliša Svjetlana Mazaroli-Jurišić danas je kazala da je u događanju sudjelovalo preko 100 mladih čuvara okoliša koji su dobili priliku na javnom mjestu ukazati na potrebe očuvanja vodeRIJEKA U povodu Svjetskog dana vode Eko centar mladih čuvara okoliša Društva “Naša djeca” Rijeka jučer su zaplavili Trg 128. brigade HV te raznim aktivnostima ukazali na važnost vode i očuvanja prirode. U programu posvećenom vodi koje je pod motom “Kap po kap” pripremilo Društvo “Naša djeca” Rijeka u suradnji s Komunalnim društvom Vodovod i kanalizacija, riječki vrtićarci, osnovnoškolci i srednjoškolci postavili su plošnu izložbu fotografskih uradaka i plakata te viseću izložbu likovnih radova na trgu i u izlozima Grada Rijeke i Gradske čitaonice, a sudjelovali su u nizu zanimljivih i edukativnih radionica.


Voditeljica mladih čuvara okoliša Svjetlana Mazaroli-Jurišić danas je kazala da je u događanju sudjelovalo preko 100 mladih čuvara okoliša koji su dobili priliku na javnom mjestu ukazati na potrebe očuvanja vode.


– Cilj ove manifestacije jest ljudima skrenuti pažnju da vodu treba štedjeti i čuvati, kao i prirodu, a ne zagađivati kako bi ostala čistom i za buduće generacije. U događanjima i radionicama sudjeluje preko sto mladih čuvara okoliša te nam je drago što se veliki broj djece i mladih rado uključuje u edukativne ekološke aktivnosti, prihvaćaju znanja i prenose ih na svoje prijatelje i roditelje, kazala je Mazaroli-Jurišić.


Foto Marko Gracin
Događaju su se pridružili predškolci iz Dječjeg vrtića More, osnovnoškolci iz OŠ Dolac i Gornja Vežica te srednjoškolci iz Ekonomske škole Mije Mirkovića, Prirodoslovne i grafičke škole te Građevinske tehničke škole, dok su u prethodno provedenom natječaju sudjelovale su gotovo sve riječke škole.


Mladi čuvari okoliša danas su sudjelovali i u radionici mjerenja, odnosno uzrokovanja vode iz gradske slavine te uz prezentaciju djelatnika Nastavnog zavoda za javno zdravstvo provoditi određivanje PH vode i elektrovodljivosti, a prema riječima voditeljice Svjetlane Mazaroli-Jurišić ovoga petka sudjelovat će na radionioci uzrokovanja mora te na desetak mjernih mjesta od Lučke kapetanije do Opatije određivati prozirnost mora, PH vrijednost i salinitet.