Lokalna televizija

Kanal Ri sam riješio dio duga prema radnicima

Damir CupaćRIJEKA – Iako je direktor Kanala Ri Ivan Jerčinović obećao da će isplatiti radnicima zaostale plaće, i iako su Grad Rijeka i PGŽ koji imaju gotovo 50 posto vlasništva inzistirali da se taj problem riješi, obveze prema radnicima nisu u potpunosti podmirene. Naime, u zadnja dva tjedna prema tvrdnjama radnika isplaćeno je sve što je trebalo biti isplaćeno za kolovoz 2019., isplaćen je minimalac za rujan i listopad, a kada će biti podmireno sve što radnicima treba biti plaćeno, u ovom se trenutku ne zna.


alja podsjetiti da je direktor Jerčinović prije 20-ak dana naveo da će sva plaćanja biti uredno riješena. Tada je naveo da nema razloga za zabrinutost niti potrebe za kakvim sindikalnim mjerama, najmanje za štrajkom.


– U potpunosti podržavam borbu svakog zaposlenog za svoja prava, ne samo materijalna, u što spada plaća. Plaća je ipak najvažniji element tih prava jer i jedan dan kašnjenja može ponekad nekome uzrokovati problem, poručio je Jerčinović, procijenivši da Kanal Ri ima svijetlu budućnost i da su ragumenti za takav stav trendovi u poslovanju, odnosno stalan rast prihoda iz redovnog poslovanja, rast broja zaposlenih, kao i rast plaća.
No, radnici Kanala Ri ne dijele direktorov optimizam. Iako nitko od njih ne želi javno razgovarati o problemima, oni s kojima smo razgovarali tvrde da im je egzistencija ugrožena, da ljudi odlaze s Kanala Ri i da je teško raditi u takvim uvjetima. Naglašavaju da je to dugogodišnja praksa, ali da su se nadali da će se stvari promijeniti nakon što je tvrtka izašla iz predstečajne nagodbe. Zasad nisu planirane sindikalne akcije jer im je obećano da bi sljedeći tjedan opet trebala biti uplata dijela duga pa su procijenili da je dio obećanja direktor ipak ispunio. Pitali smo opet Ivana Jerčinovića zbog čega nisu riješena sva dugovanja i što je tome razlog, ali on se na naš upit nije očitovao.