Navala kupaca

KALTENBERG ADRIA Krenula prodaja zalihe od 55 tisuća litara piva iz stečajne mase 

Edi Prodan

Snimio E. PRODAN

Snimio E. PRODAN

Upravo zbog toga u petak u 10 sati otvoren je trgovački prostor koji se nalazi u sastavu Kaltenberg Adrije gdje je krenula prodaja piva 


KUKULJANOVO  Kaltenberg Adria, najveća pivovara u Primorsko-goranskoj županiji zajedno s  pripadajućim restoranom već se nekoliko mjeseci nalazi u stečaju. Kako je poznato, s obzirom da se radio o specifičnoj tvornici čiji je proizvodni program proizvodnja piva, odnosno kvarljivih prehrambenih proizvoda, pojavila se obaveza prodaje zaliha.


U stečajnoj je masi naime oko 55 tisuća litara piva raznih proizvodnih marki i okusa čiji je rok trajanja po prilici do treće dekade svibnja. Upravo zbog toga u petak u 10 sati otvoren je trgovački prostor koji se nalazi u sastavu Kaltenberg Adrije gdje je krenula prodaja piva.


Snimio E. PRODAN

Snimio E. PRODAN
Iako se nisu nigdje osim na duštvenim mrežama pojavili s tom informacijom, od samog otvaranja krenula je navala. I ne čudi jer najpovoljnijem pivu je cijena po kašeti bila 60 kuna, dok se najskupljem pivu u komercijalnim pakiranjima po 20 komada prodaju po cijenama koje se “vrte” između pet, šest ili nešto više kuna. Kaltenberg shop subotom radi od 9 do 14 sati, radnim danom od 10 do 17, a tako će činiti sve do prodaje zaliha. Sudeći po prvom danu, teško da će biti otvoren dulje od nekoliko tjedana.


Istina, cijena je jako privlačna, no s obzirom da odlično “idu” i skuplji proizvodi, još je jednom razvidno kako je Kaltenberga Adria itekako imala prostora za rad na riječkom području jer su im proizvodi po svemu sudeći itekako – prihvaćeni. Istina, krah jedne, i krajnje neizvjesna turistička sezona koja tek dolazi učinili su svoje tako da je, unatoč prihvaćenosti, teško vjerovati kako se moglo zajamčiti poslovanje bez većih gubitaka.


Snimio E. PRODAN

Snimio E. PRODAN