Fešta od malog broda

Kako je, zahvaljujući riječkim učenicima, Korzom zaplovila papirnata Fiumanka

Portal Novi list

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Do 13. lipnja u samom središtu grada, u sklopu Fiumanke, održava se zanimljivo trodnevno događanje Placa pod zvjezdanim riječkim nebomUčenici riječkih osnovnih škola izrađivali su danas brodove od papira, pa je Korzom zaplovila i papirnata inačica Fiumanke.


Do 13. lipnja u samom središtu grada, u sklopu Fiumanke, održava se zanimljivo trodnevno događanje Placa pod zvjezdanim riječkim nebom. Organizatori su Galerija Poneštrica i TZ Rijeke, uz potporu trgovine autohtonih proizvoda “Kašetica primorsko-goranska” te Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ.


Placu je otvorila upravo Fešta od malog broda, odnosno gore spomenuta papirnata Fiumanka.

U večernjim satima Trgom 128. brigade HV-a zavladat će kreativci i glazbenici.


U neposrednoj blizini, na Trgu Riječke rezolucije do 12. lipnja održava se trodnevni festival vina Kvarner Wines Festival WineRi na kojemse predstavljaju renomirani vinari Kvarnera u organizaciji Zadruge vinara Vina Kvarnera.


U centralnom dijelu luke, na Gatu Karoline Riječke većeras se održava fešta povodom Fiumanke u organizaciji tvrtke Promocija, na kojoj će nastupiti bend Grooversi, a na Terminalu posjetitelje očekuje Corto music set.


U subotu 12. lipnja zajedrit će 22. Velika Fiumanka i medijska regata čiji je suorganizator Hrvatska radiotelevizija.


Foto galerija: Riječki učenici izrađivali brodiće za papirnatu Fiumanku Foto: Mateo Levak


Regatni ured Fiumanke bit će smješten na putničkom Terminalu. Kao i prethodnih godina regata je u potpunosti besplatna za sudionike (ne plaća se startnina), uz tradicionalne majice i besplatan vez u riječkoj luci za sve posade.


Na prostoru Terminala u petak i subotu će se održavati prigodan dnevni i večernji glazbeni program za sve sudionike i posjetitelje.


U subotu u 20 sati predviđeno je proglašenje pobjednika 22. Fiumanke te na Gatu Karoline Riječke fešta uz grupu Sarah & The Romans, u organizaciji tvrtke Promocija.


U suradnji s Riječkim sportskim savezom u subotu i nedjelju kao dio programa na moru održat će se prezentacija windsurfa i eFoil-a te prva SUP Fiumanka u organizaciji VOP Sup Teama te promotivna veslačka regata Veslačkog kluba Jadran.