Obljetnica Oluje

Kako je u Rijeci obilježen Dan pobjede

Sanja Gašpert

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Posebno smo u mislima s članovima obitelji koje su u ratu izgubile svoje najbliže i njima od srca veliko hvala na slobodi koju danas imamo, izjavila je zamjenica gradonačelnika Sandra KrpanPovodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, delegacija Grada Rijeke položila je vijence na spomen obilježja na grobljima Drenova i Trsat te na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata.


Vijenci su položeni u Aleji poginulih branitelja Domovinskog rata na Centralnom gradskom groblju Drenova te ispred središnjeg križa na drenovskom groblju.


Vijenci su potom položeni i na Mostu hrvatskih branitelja u središtu Rijeke, a nakon toga i na spomen obilježju na groblju Trsat. Na taj način prisjetili su se svih onih koji su svoje živote utkali u pobjedu koju danas obilježava Hrvatska.
U ime Grada Rijeke vijence su položili zamjenici riječkog gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski, a delegaciju Primorsko-goranske županije koja je položila vijence na Centralnom groblju Drenova i na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata predvodio je zamjenik župana Vojko Braut, koji je kazao kako je polaganje vijenaca najmanje što možemo učiniti u spomen svih onih koji su dali svoj život i zdravlje za stvaranje slobodne Republike Hrvatske.


Iz prošlosti trebamo učiti, a okrenuti se budućnosti, rekao je Braut.


Foto galerija: Polaganje vijenaca za Dan pobjede na groblju Trsat Foto: Marko Gracin


– Čast nam je što u ime Grada Rijeke možemo položiti vijence povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i zaista smo zahvalni svim braniteljima koji su omogućili da danas imamo jedinstvenu i cjelovitu Hrvatsku.


Posebno smo u mislima s članovima obitelji koje su u ratu izgubile svoje najbliže i njima od srca veliko hvala na slobodi koju danas imamo. Svim Riječankama i Riječanima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu želimo da proslave ovaj posebno važan dan za Hrvatsku, izjavila je zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan.


Polaganju vijenaca nazočili su i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković, pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Željko Jurić, savjetnica gradonačelnika za razvoj i gospodarstvo Nataša Zrilić, ravnateljica direkcije za gospodarenje zemljištem Gabrijela Kiš Jerčinović, savjetnik za zaštitu i spašavanje i obrambene pripreme Goran Šarić, savjetnica za prostorno uređenje i graditeljstvo Sanja Žunabović, kao i predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.