Poslovnica u fazi sanacije

Još nije poznat datum otvaranja Müllera na Korzu

Ljiljana Hlača

Skela na zgradi u čije prizemlje uskoro useljava Müller / Snimio Sergej Drechsler

Skela na zgradi u čije prizemlje uskoro useljava Müller / Snimio Sergej Drechsler

Osim sanacije unutrašnjosti koja traje od kraja prošle godine, postavljena je skela za obnovu pročelja i počela vanjska rekonstrukcijaRIJEKA  Još nije poznat datum otvorenja treće Müllerove prodavaonice u Rijeci što će se otvoriti u zgradi na Korzu, u kojoj se donedavno nalazila Zara. Trenutno nemamo službenih informacija vezanih za datum otvorenja naše nove poslovnice Rijeka-Korzo, odgovaraju na naš upit u ovoj tvrtki. Trenutno, osim radova u unutrašnjosti, u tijeku su i vanjski, postavljena je skela za obnovu pročelja zgrade.


Unutrašnjost zgrade je u sanaciji od kraja prošle godine, a gradom se proširila vijest da se sve zakompliciralo zbog loše statike zgrade. Na taj dio upita ova tvrtka odgovara:


– Poslovnica je u fazi sanacije i dorade na naše uobičajene, visoke standarde te će se otvoriti kada bude prilagođeno sve potrebno za najbolji mogući ugođaj i ponudu našim kupcima, stoji u odgovoru Müller trgovina Zagreb.
Kako smo saznali od riječkih konzervatora, izvorno stanje unutrašnjosti građevine nažalost nije sačuvano, promijenjeno je u obnovi za Zaru. Originalno je ostalo samo pročelje prema Korzu.


Sadašnje uređenje se izvodi na temelju Pravilnika o jednostavnim građevinama i radovima bez građevinske dozvole, a po završetku uređenja investitor mora zatražiti uporabnu dozvolu. Na upit vezano za statiku, Državni inspektorat kaže da je temeljem Zakona o gradnji projektant odgovoran da projekt koji je izradio ispunjava propisane uvjete, da je građevina projektirana u skladu s lokacijskom dozvolom, odnosno uvjetima za građenje građevina propisanim prostornim planom te da ispunjava temeljne zahtjeve za građevinu, zahtjeve propisane za energetska svojstva zgrade i druge propisane zahtjeve i uvjete.


– Izrađeni glavni projekt temeljem kojeg je prijavljen početak građenja mora biti izrađen sukladno zakonskim odredbama, za što je odgovoran projektant, a svi sudionici u građenju dužni su se pridržavati svih propisa i pravila struke koji se odnose na građenje, zaključuje se.