Poslodavac partner

JGL opet dobio vrijedno priznanje konzultantske kuće Selectio

Barbara Čalušić

U osam godina certificiranja JGL je kontinuirano radio na postizanju sve veće razine izvrsnosti u upravljanju ljudima, a cilj im je da se svi zaposlenici unutar tvrtke mogu razvijati do svojih punih potencijala te da za svoj rad i doprinose budu nagrađeniiječka farmaceutska tvrtka Jadran galenski laboratorij po osmi je put potvrdila status nositelja certifikata Poslodavac Partner, priznanja koje konzultantska kuća Selectio već dugi niz godina dodjeljuje onim kompanijama koje imaju visoke standarde upravljanja ljudskim potencijalima.


Sjajni timovi


– Godinama se trudimo ne samo biti izvrsni u poslovnim rezultatima, već i njegovati partnerski odnos s našim zaposlenicima, bez kojih ne bi ni bilo rezultata. Ponosni smo što u JGL-u okupljamo sjajne timove na devet različitih tržišta svijeta, a cijelom kolektivu pružamo mogućnost svakodnevnog razvijanja u tehnološki vrlo naprednom okruženju. I nadalje ćemo se truditi našim ljudima omogućavati vrhunske uvjete, poticati ih u educiranju i nagrađivati njihove uspjehe. Sretan sam što se i ovim certifikatom potvrđuje naš trud i rad, kao i činjenicom da su JGL i njegovi zaposlenici među najboljima, istaknuo je Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a


Tijekom osam godina certificiranja, JGL kontinuirano radi na postizanju sve veće razine izvrsnosti u upravljanju ljudima, a cilj im je da se svi zaposlenici unutar tvrtke mogu razvijati do svojih punih potencijala te da za svoj rad i doprinose budu nagrađeni. U protekloj su godini uveli nove digitalne platforme za treninge, edukacije i upravljanje razvojnim aktivnostima, a već nekoliko godina koriste i program eksternog coachinga, koji nije namijenjen isključivo menadžerima, već svima koji pokazuju potencijal i talent za razvoj i osnaživanje u određenim fazama karijere. Svi zaposlenici JGL-a imaju svoje razvojne planove, a u 2019. godini njih 95 posto prošlo je dodatno usavršavanje.
JGL godinama provode različite aktivnosti, projekti i događanja za zaposlenike i njihove obitelji, a na raspolaganju su im satovi jedrenja, podupiranje trčanja i bicikliranja, vježbanje joge, čišćenje ambrozije, dobrovoljno darivanje krvi, čišćenje plaža te kazališne predstave za djecu zaposlenika. Uz to, zaposlenicima je omogućeno dopunsko zdravstveno osiguranje, sistematski pregledi i subvencionirane sportske aktivnosti, a prilikom odabira benefita koriste se Cafeteria pristupom, po kojem zaposlenici sami biraju pogodnosti koje im najviše odgovaraju.


Njegovanje jednakosti


U protekloj godini, JGL je izabran kao referentna kompanija u njegovanju jednakosti u tretmanu zaposlenika kroz preporuku Pravobraniteljice za jednakost spolova, a u top managementu kompanije nalazi se čak 75 posto žena. Tijekom pandemije koronavirusa tvrtka je provela i nekoliko dodatnih aktivnosti za promociju zdravlja i dobrobiti zaposlenika. Provedena je digitalna transformacija tvrtke te su svim zaposlenicima osigurani smartphone uređaji za privatno i poslovno korištenje. Rad je organiziran tako da se osigura maksimalna zaštita pojedinca, a omogućen je rad od kuće koji će se zadržati kao benefit i nakon pandemije. JGL je osigurao i besplatno telefonsko savjetovalište za sve zaposlenike.