Reducirani vozni red Autotroleja

Javni prijevoz ‘žulja’ i Kastavce: Moguć dogovor oko korekcija linija

Slavica Kleva

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Sve primjedbe proslijedili smo KD-u Autotrolej, a u tijeku su zajednički dogovori oko korekcije voznog reda, kazao je Jurčić. Očekuje se da će u pojedinim segmentima korigirani vozni red stupiti na snagu krajem idućeg tjedna, dodao je JurčićKASTAV  Tragom vjećničkih pitanja na prvoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Kastva, stanovnike Kastavštine »žulja« javni prijevoz, odnosno novi red vožnje KD-a Autotrolej.


I Kastav je ostao »kraći« za neke autobusne linije što je zabrinulo stanovnike koji su ostali uskraćeni za poneku autobusnu liniju prema Rijeci i obrnuto. Zamjenik gradonačelnika Dean Jurčić svjestan je problema, najavio je na Vijeću skori sastanak s čelnicima Autotroleja.


– Sve primjedbe proslijedili smo KD-u Autotrolej, a u tijeku su zajednički dogovori oko korekcije voznog reda, kazao je Jurčić. Očekuje se da će u pojedinim segmentima korigirani vozni red stupiti na snagu krajem idućeg tjedna, dodao je Jurčić.
Podsjetimo da se početkom siječnja, točnije 7. siječnja počeo primjenjivati novi vozni red na svim prigradskim linijama, pa tako i na linijama koje prometuju područjem Grada Kastva, linija 18, 18 b, 21 i 34. Vozni red za područje Kastva reduciran je za oko 8,5 posto na godišnjoj razini, ali je napravljena i reorganizacija linija 18 i 18B, naročito u dijelu prometovanja prema Brnčićima. Vozni red linije 18 c koja je usklađena s potrebama polaska učenika u OŠ »Milan Brozović« nije se mijenjao.


– Unatoč smanjenju broja kilometara, novim voznim redom produžena je linija na području MO-a Brnčići, koja u dijelu vožnji radi krug preko Jardasi, Viškova i Kudeji te je time riješena problematika prijevoza školske djece s tog područja do OŠ »Milan Brozović« u Kastvu, po istom modelu, kao što je ostalo područje Grada Kastva riješeno linijom 18C, pojasnio je Jurčić.


Kazao nam je zamjenik gradonačelnika da je na novi vozni red do sada zaprimljeno ukupno osam primjedbi. Tako na primjer, na liniji 18/18b, za Rijeku, primjedbe se uglavnom odnose na produženja nekih vožnji do Spinčića i Brnčića te problematiku ranojutarnjih i kasnovečernjih vožnji. Na liniji 37, za Opatiju, potrebno je uskladiti neke polaske s potrebama učenika srednjih škola u Opatiji, pojasnio je Jurčić. Za očekivati je da će se, nakon što svi sjednu za stol, ipak iznaći rješenja, barem ona minimalna, na obostranu korist.