Gosti iz Kawasakija

Japanke pjevale na Korzu 16

Damir Cupać

Zbor otpjevao dvije japanske narodne pjesme / Foto Sergej DRECHSLER

Zbor otpjevao dvije japanske narodne pjesme / Foto Sergej DRECHSLER

Primanju je nazočila i Riječanka Kazuyo Ashigaki, kćerka Hideyo Ashigaki, začetnice prijateljskih odnosa Kawasakija i Rijeke i dobitnice Zlatne plakete Grb Grada Rijeke u 2018. godiniRIJEKA Zamjenik riječkoga gradonačelnika Nikola Ivaniš sa suradnicima primio je članice Amaterskog zbora Asao Folksong Group iz prijateljskog japanskog grada Kawasakija, te njihovog dirigenta, maestra Chiakija Hamadu.


Primanju je nazočila i Riječanka Kazuyo Ashigaki, kćerka Hideyo Ashigaki, začetnice prijateljskih odnosa Kawasakija i Rijeke i dobitnice Zlatne plakete Grb Grada Rijeke u 2018. godini.


Tijekom prijema zbor je izveo dvije tradicionalne japanske pjesme. Zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš upoznao je japanske goste s Rijekom kao lučkim, sveučilišnim, kulturnim i turističkim središtem, a posebno se osvrnuo na projekt EPK.
Najavljeno je kako će na sljedećem Riječkom karnevalu sudjelovati skupina perkusionista i svirača na japanskoj gitari iz Kawasakija.


Ivaniš je gostima uručio fotomonografiju “Rijeka otvorena svima” fotografa Petra Fabijana i Marka Gracina te tekstopisca Edija Jurkovića, kao i informativne brošure o projektu EPK, dok je predstavnica zbora Gradu Rijeci poklonila kumade, tradicionalnu japansku rukotvorinu u obliku grablji koja donosi sreću.


Prije posjeta Korzu 16 zbor Asao Folksong Group gostovao je u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova.