Gosti iz Kawasakija

Japanke pjevale na Korzu 16

Damir Cupać

Zbor otpjevao dvije japanske narodne pjesme / Foto Sergej DRECHSLER

Zbor otpjevao dvije japanske narodne pjesme / Foto Sergej DRECHSLER

Primanju je nazočila i Riječanka Kazuyo Ashigaki, kćerka Hideyo Ashigaki, začetnice prijateljskih odnosa Kawasakija i Rijeke i dobitnice Zlatne plakete Grb Grada Rijeke u 2018. godini



RIJEKA Zamjenik riječkoga gradonačelnika Nikola Ivaniš sa suradnicima primio je članice Amaterskog zbora Asao Folksong Group iz prijateljskog japanskog grada Kawasakija, te njihovog dirigenta, maestra Chiakija Hamadu.


Primanju je nazočila i Riječanka Kazuyo Ashigaki, kćerka Hideyo Ashigaki, začetnice prijateljskih odnosa Kawasakija i Rijeke i dobitnice Zlatne plakete Grb Grada Rijeke u 2018. godini.


Tijekom prijema zbor je izveo dvije tradicionalne japanske pjesme. Zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš upoznao je japanske goste s Rijekom kao lučkim, sveučilišnim, kulturnim i turističkim središtem, a posebno se osvrnuo na projekt EPK.




Najavljeno je kako će na sljedećem Riječkom karnevalu sudjelovati skupina perkusionista i svirača na japanskoj gitari iz Kawasakija.


Ivaniš je gostima uručio fotomonografiju “Rijeka otvorena svima” fotografa Petra Fabijana i Marka Gracina te tekstopisca Edija Jurkovića, kao i informativne brošure o projektu EPK, dok je predstavnica zbora Gradu Rijeci poklonila kumade, tradicionalnu japansku rukotvorinu u obliku grablji koja donosi sreću.


Prije posjeta Korzu 16 zbor Asao Folksong Group gostovao je u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova.