Kandidati PGS-a

Ivaniš i Mičić Badurina: Osigurat ćemo mjesto u vrtiću za svako dijete, evo i kako

Sanja Gašpert

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Ivaniš je rekao kako se odnos PGS-a prema kulturi ogleda i u zastupljenosti kulturnih djelatnika na listi za riječko Gradsko vijećeRIJEKA PGS-ov kandidat za riječkog gradonačelnika Nikola Ivaniš u četvrtak je s Korza poručio da je kultura bitan dio njegova izbornog programa, zahvaljujući značenju koje kultura ima za Rijeku.


Ivaniš je rekao kako se odnos PGS-a prema kulturi ogleda i u zastupljenosti kulturnih djelatnika na listi za riječko Gradsko vijeće, među kojima su i glumac riječkog HNK Dražen Mikulić te pjevač Voljen Grbac.


Kao član PGS-a obratio se i ravnatelj Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku Edvin Liverić, istaknuvši da je samo nespojivost njegove funkcije s kandidaturom razlog izostanka s kandidacijske liste.
Dio programa PGS-a pod nazivom “Skrb o ljudima” predstavila je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice Tea Mičić Badurina, navodeći da su u programu ljudi na prvom mjestu te posebno osiguranje uvjeta za mlade obitelji.


S tim je ciljem, istaknula je, važno osigurati mjesta za svu djecu u dječjim vrtićima, a u prvoj fazi to bi se ostvarilo prenamjenom sadašnjih neiskorištenih gradskih prostora te sufinanciranjem obrta za čuvanje djece.


“Nužno je ponovno graditi zgrade po modelu POS-a i za najam, pri čemu bi se nakon isteka najma od 10 godina omogućio otkup stana”, rekla je Mičić Badurina.


Mičić Badurina istaknula je i problem manjka adekvatne skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju te još jednom naglasila kako je program ove koalicije socijalno osjetljiv.