U planu je sadnja stabala

Inicijativa Vijeća Mjesnog odbora Centar-Sušak: Igralištu na Delti nedostaju hlad i špina

Vladimir Mrvoš

Na igralištu su se održavali i sportski susreti mjesnih odbora / Foto S. DRECHSLER

Na igralištu su se održavali i sportski susreti mjesnih odbora / Foto S. DRECHSLER

Vijeće Mjesnog odbora Centar-Sušak značajan je dio svojih pripadajućih sredstava za male komunalne akcije za 2024. godinu usmjerilo k sadnji 16 stabala - deset pinija, jednog crvenog kestena i pet koprivića



 


RIJEKA – Na području Mjesnog odbora Centar-Sušak uz Ulicu Hinka Bačića, točnije na Delti, nalazi se sportsko igralište izgrađeno 2011. godine udruženim sredstvima mjesnih odbora Centar-Sušak, Luka i Školjić, kojemu je kasnije pridodano i manje dječje igralište.


– Ovo je sportsko igralište iznimno dobro prihvaćeno u lokalnoj zajednici i šire, a na njemu se niz godina odvijao malonogometni turnir mjesnih odbora pod nazivom Kup Delte, sve vezano uz sportske igre mjesnih odbora u povodu Dana svetog Vida, rekla je Azra Zubić-Zec, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Centar-Sušak, predstavljajući nove planove oko oživljavanja ovog igrališta.




Kako ovog malonogometnog turnira već duže vremena nema, a u međuvremenu su bile ugašene i sportske igre mjesnih odbora, igralište je pomalo izgubilo onaj značaj i vidljivost kakvo je nekad imalo.


– Ponukani time, ali i potencijalom ovog prostora, Vijeće Mjesnog odbora Centar-Sušak značajan je dio svojih pripadajućih sredstava za male komunalne akcije za 2024. godinu usmjerilo k sadnji 16 stabala – deset pinija, jednog crvenog kestena i pet koprivića. U zoni oko igrališta kojemu hlad kronično nedostaje, u planu je i ugradnja špine za vodu koja, začuđujuće, svih ovih godina nije bila postavljena, a što bi trebala biti standardna komunalna oprema kod ovakvih igrališta, napominje Zubić-Zec.


Naime, upravo je špina za vodu, odnosno dostupnost pitke vode, po riječima Zubić-Zec, neophodna u blizini igrališta, budući da znamo da su ljeta sve toplija, a temperature sve više.


– Inače i sama EU komisija potiče postavljanje javno dostupnih slavina pitkom vodom, kaže Zubić-Zec, pa misli da će postavljanje špine uz igralište uskoro biti i realizirano, kao i živica uz ogradu igrališta koja bi još više ozelenila ovu površinu.