Izvannastavna aktivnost

Imenovana stručna radna skupina za izradu riječkog programa Zdravstvenog odgoja i obrazovanja

Sanja Gašpert

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Stručna radna skupina izradit će kurikul, nastavne i ostale materijale za učenike i učitelje provoditelje od 5. do 8. razredaU cilju uvođenja izvannastavne aktivnosti Zdravstveni odgoj i obrazovanje u zainteresirane riječke osnovne škole od školske godine 2024./2025., riječki gradonačelnik Marko Filipović imenovao je stručnu radnu skupinu, koja će izraditi kurikul, nastavne i ostale materijale za učenike i učitelje provoditelje od 5. do 8. razreda.


Naime, Grad Rijeka planira uvođenje Zdravstvenog odgoja i obrazovanja kao izvannastavne aktivnosti po uzoru na Građanski odgoj i obrazovanje.


Za izradu programa i popratnih materijala predlaže se imenovanje stručne radne skupine u sljedećem sastavu kojim se pokrivaju sva relevantna područja: Nataša Dragaš-Zubalj, dr. med., univ. spec. sanit. publ., spec. školske medicine zaposlena u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ kao voditeljica Odjela za školsku i adolescentnu medicinu, dr. sc. Aleks Finderle, dr. med., voditelj Odjela fetalne i maternalne medicine Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC Rijeka, Ana Goleš, mag. psihologije, zaposlena kao klinička psihologinja u Dječjoj bolnici Kantrida, Tea Juretić, mag. socijalne pedagogije, zaposlena kao stručna suradnica socijalna pedagoginja u Osnovnoj školi Centar, Maša Komadina, dipl. psihologinja, psihoterapeutkinja u superviziji, zaposlena kao programska koordinatorica u udruzi UZOR, dr. sc. Vesna Kovač, redovita profesorica na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, Maja Obućina, mag. pedagogije zaposlena kao koordinatorica za edukaciju i istraživanje u Udruzi za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter, prof. dr. sc. Sandra Pavičić Žeželj, dipl. sanit. ing., izvanredna profesorica na Medicinskom fakultetu u Rijeci i voditeljica Odsjeka za kontrolu hrane, predmeta opće uporabe, unapređenje prehrane i mikrobiologiju NZZJZ PGŽ, Eli Pijaca Plavšić, mag. sociologije zaposlena u Forumu za slobodu odgoja kao voditeljica programa “Unaprjeđenje poučavanja” te Martina Šeša, mag. pedagogije i povijesti zaposlena kao stručna suradnica pedagoginja u Osnovnoj školi Kantrida.